Foto: EPA-EFE/Olivier Matthys

Nekada se tako sa rekordima igrao Sergej Bubka, a sada to radio Armand Mondo Duplantis.

Šveđanin, koji i u imenu ima predodređenje da postane svetski šampion, tako je još jednom pomerio granice skoka s motkom.

PROČITAJTE JOŠ

I do sada je bio svetski rekorder, ali je sada odlučio da pomeri granicu još jedan centimetar. Na finalu skoka s motkom Dijamantske lige u Judžinu skočio je čak 6,23 metra.

Na istom mestu, prošle godine, tada doduše u dvorani je postavio rekord od 6,22.

Iako je zakačio letvicu koja se zatresla, ali na kraju nije pala, a Šveđanin je ostsao priseban i otrčao je da slavi sa publikom.

„Ne sećam se skoka, ozbiljan sam. Samo sam znao da će biti veoma blizu“, poručio je posle rekorda.

Ovu visinu je preskočio iz prvog pokušaja što svedoči da i dalje u rezervi ima mogućnost da ode još koji centimetar više.

Nijedan atletičar u istoriji, pa čak ni moćni Sergej Bubka, nije uspeo da skoči preko 6,15 metra. Bubkin najbolji rezultat je 6,14, a u karijeri je čak devet puta obarao sopstveni rekord, u to vreme i svetski. Na tom putu je i Duplantis koji sada već ima 15 od 25 najboljih skokova u istoriji ovog sporta.

I najluđe od svega je što Duplantis ima tek 24 godine i što bi mogao da uđe u Ginisovu knjigu kao čovek koji je najveći broj puta oborio/postavio svetski rekord. Za sada je sedam puta oborio svetski rekord.

BONUS VIDEO Ivana Vuleta pred novinarima posle osvojenog zlata u Budimpešti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar