Foto:fiba.basketball

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović podelio je prve utiske posle bitne pobede našeg tima nad Portorikom.

Foto:Nova.rs

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je pobedila Portoriko sa 94:77 u drugom meču grupe B i plasirala se u narednu fazu Mundobasketa, jer je sada čeka još jedan meč protiv Južnog Sudana (sreda 10.00), koji „orlovi“ čekaju sa dve pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dosta su igrali čudno, stali su u zonu ‘box 1’, nekako su nas i puštali, nisu igrali ‘prljavo’ kao u drugom poluvremenu. Podigli su agresivnost i krenuli malo da se biju, sudije su dozvolile taj pritisak i dobro je, nama je trebalo to za neku uigranost i da malo uđemo u nervozu“, rekao je Bogdan posle pobede.

Kapiten Srbije je imao 17 poena i bio je najefikasniji na parketu uz Nikolu Jovića sa istim brojem poena.

„Dosta su nezgodni, igraju atraktivnu i brzu košarku, treba izdržati svih 40 minuta. Nažalost ne može da se završi kada vodiš 30-40 razlike i da sudija svira kraj. Drago mi je da smo igrali tesniji meč, to je dobra provera za nas, jer će doći i teže utakmice“, kaže Bogdan.

Srbija je u prvom poluvremenu imala prednost 57:27, ali je Portoriko samo u trećoj četvrtini ubacio više poena nego u celom prvom poluvremenu i taj deo igre dobio je sa 31:18. Bogdanović kaže da prati i ostale mečeve na prvenstvu, tim pre što je mnoge iznenadilo kako su Francuzi ispali u prvoj fazi.

„Pratimo sve, znam kakav je taj ambijent, svi sve gledaju, prate, gledamo sve i znamo šta se dešava“, kaže kapiten, koji se potom vratio na utakmicu s Portorikancima.

„Oni su odreagovali tako, gubili su 30 i nisu hteli… to je sportski. Kada ne znaš šta da radiš, igraš agresivnije, brže, borbenije, to je pravi način. Na to sam mislio, jesmo se malo opustili, izgubili malo i snagu, oni su potom uzeli ritam utakmice… Najvažnije je da smo se vratili u ritam utakmice i da smo iskontrolisali i odigrali kako želimo“, ocenii je Bogdanović, koji se sada okreće Južnom Sudanu.

„Novi su na prvenstvu, a mislim da su bolja ekipa od Portorika. Portoriko je iskusniji i nekako su (Južni Sudan) ispustili prvu pobedu. Bila je dobra utakmica za njih, mnogo važna, biće teška utakmica, ne smemo da se opustimo i idemo dalje“, naveo je Bogdanović.

BONUS VIDEO: Pešić: Odmah se popravite, nemojte da se brukamo!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar