Zvezdan Mitrović Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Zvezdan Mitrović, novi trener Cedevita Olimpije, ima ozbiljne planove za sledeću sezonu i u narednom periodu će okupiti tim.

Cedevita je imala lošu sezonu u regionalnom takmičenju i Evrokupu, pa joj sada sledi velika letnja rekostrukcija, a sve polazi od trenera.

„Posle 22 godine rada u inostranstvu, vraćam se kući. Rođen sam u našoj staroj zajedničkoj zemlji. Kada je počela ABA liga, bio sam pomoćnik u Budućnosti, tako da sam emotivan jer se vraćam u ligu u kojoj sam počeo trenersku karijeru. Cedevita Olimpija je zaista klub sa velikim imenom i tradicijom, ali to, nažalost, nije pratilo u poslednjih nekoliko godina. Motivacija je da napravimo korak napred i da izgradimo dobar, takmičarski i zdrav tim i da pokažemo dobru energiju na terenu i odigramo dobro“, rekao je okupljenim predstavnicima medija Zvezdan Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Želi da i publika veruje i bodri tim tokom cele sezone.

„Koliko vidim, ljudi u Ljubljani vole sport, ali su potrebni rezultati. To mi je jasno. Mi igramo zbog publike. Voleo bih da vidim punu halu, da nas podrže i da i sami uživaju… Biće nam potrebna kohezija između navijača i ekipe. Naše je da pokažemo borbu, a navijači to vide i osete. To je bio jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio da se vratim u ABA ligu, praktično kod kuće. Naš prvi cilj je da okupimo dobar tim a posle ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati. Ali moj motiv je da pobedim svaki tim“, poručio je Mitrović.

Mnogo igrača je na radaru u ovom trenutku.

„Pratimo stotine igrača, ali nažalost naš budžet nije takav da možemo samo da kažemo: ‘Potpiši mi ovog i onda se to desi’. Izviđanje je ozbiljan posao, a time se bavim i ja, sportski direktor i skaut. Trudimo se da dovedemo igrače koje želimo, a ima ih dosta na spisku. Prvi cilj je da napravimo dobar tim, a onda ćemo videti šta će biti. Moj motiv je da pobedim svaki tim. Za nekoliko dana upoznao sam sve u klubu sa parketa i vidim da je klub dobro organizovan. Sada moramo da sastavimo tim na parketu, a za dobar rezultat potrebna nam je i sinergija. Naš cilj je da napravimo dobru atmosferu, dobru energiju i napadnemo sve“, zaključio je Mitrović.

Novi sportski direktor Cedevite je Čeču Mulero, koji je na toj poziciji zamenio Vladu Ilievskog. Ovaj španski stručnjak je gotovo čitavu karijeru proveo u Valensiji, gde je prvo bio asistent u stručnom štabu, a potom sportski direktor, kada je i učestvovao u najveći uspesima kluba. Bio je deo organizacije kada je ekipa postala prvak Španije (2017) i šampion Evrokupa (2019).

Prošle sezone, ali ne celim tokom iste, Zvezdan Mitrović je predvodio Galatasaraj. Pre toga je radio u Monaku, Asvelu, Azomvašu, Budiveljniku i mnogim drugim klubovima, a bio je i selektor Crne Gore. Bio je proglašen za najboljeg trenera u Evrokupu 2021. godine, a iste sezone osvojio je i titulu u tom takmičenju sa Monakom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar