Da li će Amerikanci dozvoliti još veću senzaciju od litvanskog šamara?

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Amerikanci ne deluju uopšte tako dominantno kao što se očekivalo na Svetskom prvenstvu na Filipinima. Poraz od Litvanije je najveća senzacija turnira, ali i dalje ostaju prvi favoriti za zlato.

Umesto sa prvog mesta u svojoj grupi, sa druge pozicije su zakazali četvrtfinale sa Italijom (utorak, 14.40 po srpskom vremenu), a Ostin Rivs, zvezda Los Anđeles Lejkera, pričao je i za deo srpskih izveštača u Manili.

PROČITAJTE JOŠ...

„Pre utakmice znali smo da se radi o timu koji je pun samopouzdanja i da su sposobni da nas pobede, ako odigraju dobru utakmicu, kao što su odigrali“, rekao je Rivs.

Američki bek je drugi najbolji šuter ekipe, sa prosekom od 10,8 poena po meču, ispred njega je samo lider Entoni Edvards sa 20,2. Ne krije da je lepota košarke i u prozivkama među igračima na terenu i ponovio je kako skida kapu Litvancima za partiju.

A, što se tiče Srbije…

„Nismo mnogo gledali Srbiju, pošto nismo do sada igrali protiv njih. Trenutno smo više fokusirani na Italiju. Moramo da budemo na visokom nivou svih 40 minuta. Ne smemo da uđemo sporo u utakmicu, da imamo minute u kojima ne igramo na sto odsto. Ove utakmice su biti ili ne biti. Svako ko kroči na parket mora da bude fokusiran i da igra sa jednim ciljem, a to je da se pobedi“.

Posebno se osvrnuo na učinak igrača sa klupe (među kojima je i on), koji generalno blistaju, što nije bio slučaj protiv Litvanije.

„Kada ulaziš sa klupe, uvek želiš da daš doprinos, sada to nismo uradili. U prvom poluvremenu noge su nam bile u blatu. Imali su 19 poena prednosti u prvoj četvrtini i u jednom trenutku su trojke šutirali 9/9. Bila je to jedna od onih četvrtina koju nikada ne želiš da se dogodi, ali ovo je sve košarka i dosta ludih stvari se dešava na turniru“.

Koliko su Amerikanci fokusirani samo na zlato govori i to da Rivs nije znao da su se plasirali na Olimpijske igre.

„Bili smo iznervirani zbog poraza, ali lepo je to čuti. To je bio jedan od ciljeva pred Svetsko prvenstvo i srećni smo što smo uspeli u tome. Međutim, sada smo fokusirani na ovaj turnir“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar