Foto: Starsport

Košarkaši Mege doživeli su i drugi poraz na američkoj turneji uoči početka nove sezone.

U još jednom pripremnom meču u Santa Kruzu, tim Marka Baraća je izgubio od Ol-star tima razvojne NBA lige rezultatom 66:99.

U redovima Mege najefikasniji su bili Andrija Jelavic i Filip Jović sa po 16 poena, a Jović je sakupio i sedam skokova. Ispratili su ih Kosta Kondić i Bogoljub Marković sa po osam poena, dok je Džek Kajil brojao do sedam, uz isto toliko asistencija.

„Ušli smo u utakmicu veoma slabo, a oni su napravili veliku prednost. Pokušali smo da ih stignemo. Drugo poluvreme smo započeli malo čvršće, međutim, nije bilo dovoljno i čestitam timu razvojne lige na pobedi. Ovo je za nas jedno veliko iskustvo. S obzirom da smo veoma mlada ekipa, većina nas je prvi put igrala protiv ovako jake ekipe i sigurno da će nam poslužiti dobro u nastavku sezone“, rekao je košarkaš Mege Filip Jović.

PROČITAJTE JOŠ:

Za razliku od prvog meča (81:99), odigranog pre dva dana, u kojem je tri četvrtine vladala neizvesnost, ovoga puta je tim sačinjen od igrača koji se bore za NBA ugovore ranije uspeo da se odlepi.

Već na kraju prve četvrtine razlika je bila 16 poena u korist domaćina, koji je nastavio da briljira, pa je posle prvog poluvremena bilo i +27. Po povratku sa odmora ubrzo je sve postalo jasno oko pitanja pobednika.

„Jako su krenuli, mi smo probali da ih stignemo ali nažalost nismo uspeli. Čestitam njihovom timu na pobedi. Za mene i za sve nas ovo putovanje je jedno veliko iskustvo. Mislim da niko od nas nije igrao protiv jedne ovakve ekipe, naučili smo neke stvari i sada ćemo još bolje da se spremamo za početak ABA lige“, kazao je Urban Kroflič.

Baraćevi izabranici su sa tribinama imali podršku srpske zajednice, a na poluvremenu je Kulturno-umetničko društvo priredilo spektakl prisutnima, odigravši narodno kolo.

Naredni, a ujedno i poslednji pripremni meč, košarkaši Mege odigraće 15. septembra protiv čačanskog Borca, u TC Dejan Milojević.

PROČITAJTE JOŠ:


Mega: Kajil 7 (7as), Kondić 8, Malovec 5, Marković 8, Jelavić 16, Jović 16 (7sk), Petrović 4, Kroflič 2, Milijašević, Tanasković, Macura, Milutinović, Vukčević, Milenković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar