Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkaši Francuske pobedili su Japan posle produžetka rezultatom 94:90 (84:84) u meču drugog kola grupe B na Olimpijskim igrama.

Foto: Nova.rs

Francuska je bila bolja u prvom poluvremenu, ali nije uspela da prelomi meč i stekne bilo kakvu osetniju prednost.

Već početkom drugog poluvremena Japanci su uspeli da stignu i prestignu prednost domaćina.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a minut i šest sekundi pre kraja Japan je poveo 80:77, da bi trojkom izjednačio Evan Furnije 50 sekundi pre kraja. Usledila je serija Japana 4:0 za 84:80 na 16 sekundi pre kraja.

Kada se činilo da će to biti najveća senzacija do sada na Olimpijskim igrama, deset sekundi pre kraja Metju Strazel je trojkom uz faul i dodatno slobodno bacanje poravnao na 84:84.

Juki Kavamura je promašio šut za pobedu Japana, pa se otišlo u produžetak.

PROČITAJTE JOŠ:

Serijom 8:0 na startu produžetka delovalo je da je Francuska prelomila meč, ali Japan je osam sekundi pre kraja stigao na minus dva – 90:92. Šest sekundi pre kraja Strazel realizuje oba slobodna bacanja i tako stavlja tačku na utakmicu.

Viktor Vembanjama je predvodio Francusku sa 18 poena, 11 skokova i šest asistencija. Strazel je dao 17 poena, Evan Furnije 14, a Geršon Jabusele 13 poena.

Takođe, treba istaći da je Vembanjama povukao u produžetku, a postao je i prvi igrač sa manje od 22 godine, koji je kombinovao 15+ poena, 10+ skokova i 5+ asistencija na Olimpijskim igrama.

Kod Japana je Juki Kavamura dao 29 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Rui Hačimura, koji je isključen osam i po minuta pre kraja, dao je 24 poena, a 16 je imao Džoš Hokinson.

Kavamura je postao tek treći igrač koji je imao 25+ poena, 5+ skokova i 5+ asistencija na utakmici na Olimpijskim igrama u 21. veku. Pre njega su to uspeli Kevin Durent 2016. godine i Luol Deng 2012.

Kasnije u grupi B igraju Nemačka i Brazil. U poslednjem kolu igraju Japan i Brazil, odnosno Nemačka i Francuska.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar