Emotivno.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je selekciju Italije sa 89:85 u meču za plasman na 7. mesto Mundobasketa.

Na tri i po minuta pre kraja meč je na kratko prekinut, kapiten Italije Luiđi Datome se oprostio od profesionalnog igranja košarke, uz ovacije svih na tribinama i aplauze aktera meča.

PROČITAJTE JOŠ

„Naša himna je bila emocijalna, sve je izašlo iz nas. Osećam se zahvalno, zbog svega što se dešavalo u mom životu do sada. Hvala svma koji su mi ukazivali ljubav i poštovanje do sada u karijeri“, rekao je Datome posle meča i dodao:

„Ne mogu da se zahvalim svima, i sudijama, saigračima, protivicima. Osećam se zahvalno i srećno. Videćemo se ponovo“, poručio je Datome u izjavi za „SportKlub“.

Datome je u dugoj reprezentativnoj karijeri igrao za Italiju na pet evropskih prvenstava i jednom na Olimpijskim Igrama.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar