Haos posle utakmice.

Trener košarkaša Turske Ergin Ataman nije krio nezadovoljstvo nakon što su njegovi izabranici izgubili od Srbije rezultatom 79:72 u okviru kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su tokom prvog poluvremena imali minus od 19 poena, a početkom treće četvrtine zaostajali čak 21 poen, uspeli su tokom treće da se vrate i i samoj završnici preko Čedija Osmana čak i poravnaju na 72:72, pre nego što su Nikola Kalinić, Marko Gudurić i Nikola Jokić serijom od sedam vezanih poena doneli veliki trijumf izabranicima Svetislava Pešića.

„Želim da analiziram meč iz dva dela. U prvom, nismo krenuli dobro, pogotovo u odbrani, imali smo problema da zaustavimo Jokića, a u napadu nije bilo lako postizati poene u svakom posedu. Pao nam je moral, nismo nalazili dobar način da napadamo“, rekao je Ataman u analizi prvog poluvremena.

A potom se osvrnuo i na drugo:

„U drugom poluvremenu smo promenili strategiju, stavio sam dva velika igrača, Sertača i Šenguna zajedno. Počeli smo jaku odbranu na Jokiću, igrali smo agresivno i vratili se.“

No, kada je završio sa analizom utakmice, šef struke turskog tima je odlučio da „oplete“ i po FIBA i sudijama:

„Poslednja dva minuta, sa svojim timom ću da proverim koje greške su napravljene, ali se isto tako nadam da će Sudijska komisija FIBA takođe da proveri svoje sudije, šta su oni to napravili“, rekao je Ataman.

BONUS VIDEO Bizaran faul Jokića i tehnička za Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar