Foto: Starsport

Pešić zadovoljan pobedom i jednim segmentom igre.

Srbija je posle neizesne završnice savladala Tursku u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo rezultatom 79:72 iako je imala ubedljivu prednost početkom drugog poluvrema od čak 21 razlike.

PROČITAJTE JOŠ

Svetislav Pešić je bio zadovoljan kako su igrači odigrali u prvom delu.

„Prvo čestitam mom timu, veoma važna utakmica za nas. Veoma je važno kako smo igrali prvo poluvreme. To je obrazac kako želimo da igramo na Evrobasketu. Odlična odbrana, najbolja do sada i pametan napad. To nije iznenađenje za mene. Znam da imamo talenat u napadu. Moramo da ponovimo ovu odbranu iz prvog dela u narednim mečevima“, istakao je Pešić.

On nije bio zadovoljan suđenjem u nastavku meča.

„Razlog što smo izgubili u nastavku je igra Turaka. Nisu imali šta drugo, već su rizikovali i uzimali brze šuteve. Igrali su agresivnu odbranu gde im nisu svirali brojne faulove. Ne kažem da su svi bili, ali su bili izuzetno agresivni. Zbog toga smo izgubili kontrolu utakmice, ali to možda nije loše zbog prirpema za Evrobasket i što smo pokazali da možemo da se vratimo i pokazali pobednički karakter“.

On je bio zadovoljan što ekipa nije odustajala od plana.

„Znali smo u svakom trenutku šta želimo da igramo u napadu čak i u poslednjih pet minuta što je pozitivno za mene“, rekao je Pešić za kraj.

BONUS VIDEO Tehnička za Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar