Foto: Starsport

Trener košarkaša Studentskog centra Dejan Jakara tvrdi da će se do kraja boriti za plej-of ABA lige.

Crvena zvezda je na svom parketu u hali Pionir pobedila „studente“ u meču 25. kola regionalnog takmičenja sa 94:76 i tako sebi overila prvo mesto, a Podgoričanima odložila odluku o osmoj poziciji, poslednjoj koja vodi u doigravanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Za to mesto se Studentski centar bori sa ekipom Splita koja u poslednjem kolu igra protiv favorizovane Zvezde, dok Jakarina ekipa čeka Budućnost.

„Prvo moram da čestitam ekipi Zvezde na zasluženoj pobedi i zasluženo osvojenom prvom mestu u ligaškom delu sezone. A drugo, vidi se, to je ogromna razlika, mi smo u nekim delovima igrali i dobro. Kad padne fokus protiv ovakve ekipe, imali su mnogo otvorenih šuteva. Napravili smo greške, u želji i pomaganju, mi smo se skupili malo, oni su pogodili 16 trojki iz 29 šuteva. To na terenu jednostavno ne možeš… Koštalo nas je i to što smo oba poluvremena otvorili katastrofalno“, istakao je Jakara na početku konferencije posle utakmice sa Zvezdom.

Za sada nije hteo da prognozira i komentariše to da bi, ako se nađe u plej-ofu, opet morao na tim sa Malog Kalemegdana.

„To je jedan težak komentar jer se to nije desilo. Ja kažem igračima da nećemo ni gledati druge utakmice dok mi imamo šanse da sami odlučujemo hoćemo li u plej-of. Tako da, uradićemo sve da opet iznenadimo Budućnost, a ako ne, onda ćemo gledati šta će se dešavati u drugoj utakmici. Sa Splitom da (bolji međusobni skor), ali ako Zvezda slučajno izgubi utakmicu, a mi izgubimo od Budućnosti, onda ne možemo u plej-of. Sačekajmo to“, objasnio je Jakara i dodao da neće menjati pristup i rad sa svojim igračima.

„Jesam naravno, ali možda i previše očekujem od njih. Gledam ih na treningu kako se bore, ovi momci sjajno rade sve, ali kažem, možda ponekad previše očekujem. Opet, zašto ne bih tako mislio, zato smo do sada napravili dobar rezultat, tako ćemo i nadalje nastaviti“, zaključio je trener „studenata“ Dejan Jakara.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Real Madrid – Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar