Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos kaže da je njegova ekipa zaslužila osvojeno prvo mesto u ligaškom delu sezone u ABA ligi.

Zvezda je prvo mesto overila pobedom nad Studentskim centrom 94:76 na svom parketu u ponedeljak popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su već osvojili trofej u Kupu Radivoja Koraća, a sada će do kraja regularnog dela sezone imati još jednu utakmicu sa Splitom, pre nego što se pređe na plej-of u kom Partizan brani titulu.

„Bili smo fokusirani, veoma koncentrisani, dobro smo ušli u meč ofanzivno i defanzivno. Imali smo dvocifrenu prednost od početka i povećavali smo je, kontrolisali utakmicu, zaslužili smo pobedu. Nismo dali šansu protivniku da osmisli nešto pozitivno za sebe u utakmici. Kao zaključak, jedna utakmica nas deli do kraja regularnog dela sezone i zaslužili smo da budemo prvi, da osiguramo prvo mesto jer smo bili najstabilniji tokom celog dela sezone u odnosu na ostale timove. Za to su zaslužni moji igrači“, rekao je Sferopulos posle utakmice.

Nemanja Nedović je imao 16 poena, Džoel Bolomboj i Adam Hanga po 15, a Zvezda je iz drugog pokušaja obezbedila prvo mesto. Prvu takvu šansu propustila je u prošlom kolu kada je poražena od Mege. Sferopulos je pred kraj ovog dela sezone dao i ocenu ABA lige kao takve.

„Veoma je kompetitivna i zahtevna liga, ima timova koji znaju kako da igraju i ako se ne pokažeš dobro, možeš da izgubiš od svakog“.

Na pitanje kako motiviše igrače za ABA ligu posle Evrolige, Grk navodi da je Evroliga sada već precrtana priča.

„Mi smo profesionalci i znamo da je za klub važno da se takmiči za sve titule. U Evroligi smo ispali iz plej-ofa i plej-ina i fokusirani smo na ABA ligu. Svi se koncentrišu da rade najbolje što mogu, bez obzira na takmičenje. Ali, imamo još tri utakmice ligaškog dela sezone i za njih moramo biti maksimalno skoncentrisani“.

Foto: EPA-EFE/L. Rico

Sferopulos ističe i da je cilj njegovog tima da osvoji trofej prvaka regiona, a onda je odgovorio i šta misli o Dubaiju u ABA ligi.

„Prvo, ambicije našeg kluba znate bolje od mene jer godinama pratite Zvezdu, ali kad ste u ovom klubu, idete do kraja i naš cilj je da osvojimo titulu. To je naš cilj, nema dileme. Neće biti lak posao jer su svi timovi kompetitivni, četvrtfinale, polufinale, do finala idemo korak po korak, ali imamo dovoljno iskustva da izađemo na kraj sa situacijom i kako da priđemo svakoj seriji. O Dubaiju… Mislim da generalno košarka postaje sve otvorenija, nema više granica i od kada je Dubai počeo da bude ambiciozan da igra u najjačoj ligi, trebalo bi da nađe način kako da igra u njoj. Sada su prišli ABA ligi i imanje Dubaija u našoj ligi je dodavanje malo soli i bibera takmičenju. U korist je svake lige kad kvalitetan tim dođe i igra, uz one koji su već tu, tradicionalni košarkaški klubovi iz Srbije i eks-Jugoslavije. Oni imaju veliku tradiciju, ali i Dubai će doneti svoj kvalitet“, kazao je Sferopulos.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Real Madrid – Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar