Svetislav Pešić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sačekao je selektor poslednji mogući trenutak da zvanično objavi spisak putnika za Svetsko prvenstvo, a prethodnih dana smo shvatili i zbog čega je čekao toliko dugo.

Svetislav Pešić će u ponedeljak od 16.00 biti centralna ličnost u Srbiji jer svi sa nestrpljenjem čekaju da pročitaju spisak putnika za Mundobasket koji se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Manili.

PROČITAJTE JOŠ

Pešić će objasniti sve ono što zanima javnost u vezi sa novim spiskom i sa igračima koji se ne nalaze na njemu. Uz njega će se javnosti obratiti i novi kapiten Bogdan Bogdanović, koji je tu ulogu preuzeo nakon što je Vladimir Lučić morao da preskoči okupljanje zbog problema sa povredom.

Uz njih dvojicu će se obratiti i Predrag Danilović, predsednik KSS.

Nije poznato da li će Pešić saopštiti širi spisak ili će usled brojnih otkaza odmah izabrati 12 igrača koji će putovati. I to pitanje će uskoro dobiti objašnjanje.

Čak sedam košarkaša je odbilo da nosi reprezentativni dres ovog leta iz različitih razloga.

Dva najbolnija udarca su bez ikakve dileme odsustvo Vasilija Micića, prvog organizatora igre i jednog od najboljih košarkaša Evrolige, koji je odlučio da se posveti obavezama u NBA ligi i što bolje pripremi za sezonu.

Drugi udarac je odsustvo aktuelno MVP NBA finala Nikole Jokića. Srpski centar je nastavio trend da nakon jednog odigranog prvenstva za Srbiju sledeće propusti, pa ni ovog puta neće biti deo reprezentacije. Do sada ima samo jednu medalju sa Srbijom, na Olimpijskim igrama 2016. godine kada je osvojeno srebro.

Foto: Peđa Milosavljević/ STARSPORT
Foto: Peđa Milosavljević/ STARSPORT

Podsetimo, svi NBA klubovi su dozvolili igračima da nose dres reprezentacije.

Ne očekuje se da na spisku bude Nemanja Bjelica koji je propustio gotovo čitavu sezonu zbog povrede, a zbog toga neće putovati ni Ognjen Jaramaz, još jedan potencijalni plejmejker bez kog je ostala Srbija.

Na poziciji broj 1 neće biti ni Stefan Jović, što uz ranije otpisivanje Miloša Teodosića znači da Srbija sada nema preveliki izbor na toj poziciji.

Očekuje se da ni Andrej Pokuševski ne nastupa za Srbiju, iako je ranije bilo najavljivano da bi mogao da zaigra.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Srbiji, Jokiću, medaljama, govorima u svlačionici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare