Kako je košarka izgledala u drugoj polovini prošlog veka? Za koji šampionski tim Božidar Maljković smatra da ga je klesao kao skulpturu života, kako su se ranije stvarali igrači, dok danas mogu i da se "kupe" za nacionalni tim?

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

Kako je nastala košarka kod nas i kakvi su bili njeni počeci mogli ste da saznate u prve dve epizode serijala „100 godina košarke u Srbiji“ na Nova.rs.

U velikom video serijalu, koji od 8. do 18. maja svakog dana možete da pratite na našem portalu, govore sve sami velikani – Sonja Vasić, Božidar Maljković, Svetislav Pešić, Dejan Tomašević, Dimitris Itudis, Marko Gudurić, Žarko Zečević i Milan Tasić.

PROČITAJTE JOŠ

Posle ekskluzivnih dokumenta o nastanku košarke u Srbiji 1923. godine, bili ste u prilici da vidite kakvi su bili njeni počeci, a oni najiskusniji, legende koje su pisale i pišu istoriju čarobne igre, otkrivaju šta se dešavalo posle tih početnih koraka.

„Ekipa Beograda je pobedila, što je jako interesantno, nepopularnim rezultatom 2:0“, samo je jedna od zanimljivosti koju je otkrio saradnik za arhivu KSS, Milan Tasić.

Kako je to sve izgledalo u drugoj polovini prošlog veka? Zašto Božidar Maljković smatra da je šampionski tim Jugoplastike klesao kao skulpturu života, kako su se ranije stvarali igrači, dok danas mogu i da se „kupe“ za nacionalni tim?

Treća epizoda serijala „100 godina košarke u Srbiji“ čeka vas večeras na portalu Nova.rs, a u njoj nove sjajne priče košarkaških velikana o razvoju i usponu košarke.

BONUS VIDEO Košarka kakvu ne znamo: Autostopom po Srbiji, litar mleka i reči koje teraju na razmišljanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar