Tokom 2023. obeležava se impresivnih 100 godina košarke u Srbiji, a Nova.rs je tim povodom pripremila ekskluzivan serijal sa legendama igre pod obručima.

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

U velikom video serijalu, koji ćete narednih 10 dana moći da pratite na našem portalu, govore sve sami velikani – Sonja Vasić, Božidar Maljković, Svetislav Pešić, Dejan Tomašević, Dimitris Itudis, Marko Gudurić, Žarko Zečević i Milan Tasić.

Trofejni stručnjaci, asovi koji su pisali istoriju srpske košarke, legendarni reprezentativac i osvajač svih medalja od 1995. do 2002. godine, jedna od najvećih srpskih košarkašica u istoriji i najveća u novijoj istoriji, čuveni grčki trener i osvajač Evrolige, aktuelni reprezentativac Srbije, bivši košarkaš i dugogodišnji sportski radnik, saradnik za arhivu Košarkaškog saveza Srbije…

PROČITAJTE JOŠ

Od njih osmoro bićete u prilici da kroz 10 epizoda svakog dana čujete neverovatne priče, da vidite ekskluzivan materijal o nastanku srpske košarke, čekaju vas i priče o njenom samom početku, razvoju, usponu, zlatnim trenucima, legendarnim trenerima, 90-im godinama, uspesima za pamćenje košarkašica, brojnim anegdotama, košarci danas…

Zamislite da nešto postoji od pre 100 godina. Te 1923. neko je došao na ove prostore, objasnio osnove igre i vremenom je nastala ona najlepša.

Taj neko je Vilijam Vajland. Ta igra se decenijama razvijala i utkala u DNK srpskog naroda.

I danas imamo nešto čime se ponosimo – košarku.

Donela nam je toliko radosti, vaspitavala nas je, rasli smo zajedno… Stvorila je kult dočeka ispred balkona, inspirisala mnoge, pa i autora ove priče jer – 100 godina košarke u Srbiji nije bilo nikad pre, niti će biti posle, već je samo sada.

„Košarka je počela ’45. Sine, pa ne znaš ti ništa“.

Zato, budite uz Nova.rs i narednih 10 dana kroz 10 ekskluzivnih epizoda serijala „100 godina košarke u Srbiji“ upoznajte srpsku košarku kroz sjajne i zanimljive priče onih koji su pisali i pišu njenu istoriju.

BONUS VIDEO Zufer Avdija o Srbiji, Pešiću, Miciću, Evrobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare