Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Andrej Vatutin, predsednik CSKA Moskve, oduševljen je Aleksom Avramovićem, koji je ovog leta pojačao ruski klub.

Avramović nije imao baš najbolju sezonu u Partizanu, pa je ovog leta promenio sredinu, a Vatutin je pomno pratio i Olimpijske igre na kojima je Srbija uzela bronzanu medalju.

Srpski bek je u polufinalu protiv Amerike (poraz 95:91) igrao samo nepunih 18 minuta, a za to vreme dao je 15 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Selektor Svetislav Pešić se u završnici više oslonio na Vasilija Micića, a Vatutin mu je izgleda zahvalan na tome.

„Ko zna, da je Aleksa igrao više u poslednjoj četvrtini protiv SAD, moguće da bi dobio potpis ‘preko bare’. Naravno, imali smo spisak igrača koji bi zamenili Avramovića, ali interno mislimo da je ovako najbolje za nas. Siguran sam da ni igrač neće zažaliti zbog svog izbora“, rekao je Vatutin za Sport-Express.

PROČITAJTE JOŠ:

U ugovor je bila uključena i NBA klauzula, ali po svemu sudeći Aleksa će ostati u Rusiji cele sezone.

„Zahvalan sam ‘našim’ Srbima na lepim rečima o našem klubu, pre svega Nikoli Milutinovu, koji je često razgovarao sa Avramovićem u periodu pre Olimpijskih igara. Njegov menadžer Miško Ražnatović obavestio nas je u jednom trenutku da postoji mogućnost da će igrač napustiti Partizan. U tom trenutku bilo je lako dogovoriti sve detalje“, otkrio je Vatutin.

Želeo je Avramovića u timu pre nego novac koji bi dobio CSKA u slučaju njegovog odlaska u NBA.

„Jedini problem je predstavljalo insistiranje menadžera na NBA klauzuli, ali smo pristali i na to. To je bilo delom i zbog toga što bismo zaradili novac da je otišao u Ameriku i, logično, mogli da pronađemo još skuplje pojačanje kao zamenu. Međutim, nijednog trenutka nismo želeli takav scenario, da menjamo talenat za finansije“, zaključio je Vatutin.

PROČITAJTE JOŠ:

CSKA će i ove sezone biti van Evrolige, zbog rata između Rusije i Ukrajine.

Inače, Avramović je već debitovao za CSKA. Njegova ekipa je u prijateljskom susretu igrala protiv Parme iz Perma, i akutelni šampion VTB lige je slavio sa 69:61.

Avramović je na ovom meču za 16 minuta upisao četiri poena uz tri asistencije i dve ukradene lopte.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar