Bruno Kaboklo (levo), Foto: EPA-EFE/ADI WEDA

Podigla se velika bura.

Košarkaši Partizana nalaze se u Podgorici gde se bore za prvi trofej u sezoni. Crno-beli su u prvom meču savladali Megu i plasirali se u polufinale ABA Superkupa gde ih u utorak očekuje okršaj protiv Igokee.

Za to vreme se podigla bura u Italiji zbog košarkaša kojeg povezuju sa Partizanom.

Crno-beli još nisu kompletirali roster a očekuju se pojačanja pod košem i na spoljnim pozicijama, a poslednjih dana pojavila se priča da su crno-beli zainteresovani za reprezentativca Brazila i bivšeg NBA igrač Bruna Kabokla.

On je potpisao ovog leta za Veneciju, ali i dalje se nije pojavio na priprema kluba i nije stigao u Italiju i ponovo je, kako prenose brojni mediji iz misterioznog razloga propustio let za Evropu. Zbog toga se oglasio i predsednik Venecije Federiko Ćasarin koji je reagovao na spekulacije da bi Kaboklo mogao da ode u Partizan ili Izrael.

„Ne možemo da potvrdimo da li se pridružio klubu iz Izraela, ali ima glasina da bi mogao da ode u Partizan“ kazao je Ćasarin za lokalni list iz Venecije.

Kaboklo je prošle sezone briljirao u Ulmu i potom dobio ponudu da igra za standardnog učesnika Evrokupa,a bio je sjajan i na Mundobasketu.

Prvi čovek italijanskog kluba ističe da je on pod ugovorom sa Venecijom i da nije moguće da sada potpiše za neki drugi klub, odnosno već je zapretio i tužbama, pod uslovom da Brazilac ode u drugi klub.

„Bez obzira na sve želim da kažem da smo preduzeli konkretne korake i preko advokata smo obavestili sve košarkaške lige. Želimo sve klubove da obeshrabrimo u nameri da angažuju Kabokla pošto brazilski košarkaš ostaje pod ugovorom sa našim klubom“.

Prema informacijama izraelskih medija, Brazilac se sprema da igra na američkoj turneji za Makabi iz Ranane koji će igrati prijateljske utakmice sa Bruklinom, Klivlendom i Minesotom.

Međutim, on nema nikakvu izlaznu klauzulu i ne može da igra ni za jedan tim osim Venecije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar