Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nikola Jokić bio je najbolji košarkaš Srbije na putu do bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Srbija je za dlaku napravila i veliku senzaciju i u polufinalu savladala moćne Amerikance koji su uz pomoć sudija prošli dalje i osvojili zlatnu medalju.

Nikola Jokić je po gotovo svim parametrima bio najbolji igrač turnira, ali je za MVP-ja proglašen Lebron Džejms.

PROČITAJTE JOŠ

To je mnoge iznenadilo jer je srpski as bio neprikosnoven, a dodatnu nevericu izazvao je i sistem kojim je biran najbolji igrač.

Američki novinar Brajan Vindhorst iz ESPN-a, je otkrio je šta bi mogao da bude razlog zbog kog Nikola Jokić nije izabran za najkorisnijeg igrača.

On je u emisiji u kojoj se pričalo o osvajanju zlata pričao i o MVP temi.

„Rečeno mi je da glasaju i mediji. Negde tamo bio je ‘kju-ar’ kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vreme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad?“

Onda je preneo šta su mu rekli kao informaciju.

„Tek posle mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. FIBA eksperti… To je nebulozno. To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali ‘hej, ljudi, ko treba da dobije nagradu’. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar posle svega što se dogodilo na košarkaškom turniru“, zaključio je Vindhorst.

Deluje d aje na ovim Igrama sve moralo da se završi u korist Amerikanaca koji su morlai da po svaku cenu budu „najbolji“.

Velika sramota i za FIBA i za organizatore.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare