Nikola Topić i Adam Silver
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson)

Nikola Topić je izabran kao 12. pik na NBA draftu, a najveće zasluge što je došao upravo u Oklahomu idu generalnom menadžeru Semu Prestiju koji je iskreno govorio o srpskom asu.

Topić, ipak, neće igrati za Oklahomu naredne sezone. To je bila šokantna informacija koju je saopštio Presti.

„Odredićemo plan akcije u vezi sa povredom. Izuzetno smo optimistični u smislu toga šta smo videli i mislim da ćemo uspeti sve da rešimo, ali takođe očekujemo da neće igrati za nas sledeće sezone“, rekao je Presti odmah nakon drafta.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je i da je Vasilije Micić neprestano govorio o Topiću i pomogao da se taj izbor i dogodi.

„Proveo sam mnogo vremena razgovarajući sa Vasom (Micićem, prim.aut) o ovom igraču. Iskreno. On mi je mnogo pomogao zaista. Vasa je u ranoj fazi karijere imao sličnu povredu. Mislim da svi znaju šta mislimo o Miciću. On ima sjajnu košarkašku pamet i to što sam mogao da razgovram sa njim, ne samo o igraču već i o tome kroz šta igrač u tim godinama prolazi. To je bilo važno zbog empatije“.

Istakao je jednu stvar kod Topića koja ga razlikuje od svih vršnjaka.

„Ono što kod Nikole vidim kao veoma zanimljivo i važno je da je izuzeztno zreo za svoje godine. Izuzetno je zrela osoba. Ako razgovarate sa njegovim saigračima ili ga posmatrate kao deo tima on je sjajan saigrač. Mislim da za svoje godine ima sajno razumevanje dinamike tima, mislim da dobro razume sebe, da je znatiželjan. Kao osoba je veoma zanimljiv u smislu načina na koji gleda tim, takmičenje, učenje. Mislim da je to veoma retko. Intrigantno je imati nekoga takvog u timu. A onda kada na to imete i nekoga ko ga dobro poznaje kao Micić, to je od velike pomoći takođe“, rekao je Presti.

BONUS VIDEO Prvi poeni Topića u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar