Foto: Chaz NBA Youtube Screenshot

Retko ko je mogao da pretpostavi da će Denver Nagetsi doživeti ovako bolan šamar na gostovanju u Njujorku, ali su ih Niksi ispratili sa 122:84.

Jokić je postigao 31 poen uz 11 skokova i samo tri asistencije. Pogodio je 13 od 18 šuteva, te dve trojke iz tri pokušaja što govori koliko je bio produktivan na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Njujork je stalno skupljao odbranu oko njega i fokusirao se na srpskog centra, pa je susret završio sa čak sedam izgubljenih lopti. Sa njim na parketu su Nagetsi imali čak -23.

Jokić je u jednom trenutku završio na parketu i udarao je stopalima o parket od bolova. Udario ga je rival direktno u oko, pao je na zemlju i onda pokušavao da uradi bilo šta samo da zaboravi na taj bol.

O tome kako je Denver igrao najbolje svedoči podatak da je uz Jokića jedini dvocifreni bio Eron Gordon sa 12 poena, pet skokova i dve asistencije.

Denver je izgubio i drugi put na gostovanjima, prvi put nakon tri uzastopne pobede. Prethodni najveći poraz u sezoni je bio od Oklahome koja je krajem decembra slavila sa 119:93.

Njujork ni u jednom trenutku nije gubio, šutirao je 52,9 odsto iz igre i 39,5 za tri poena. Nagetsi su imali očajni u šutu za tri pa su pogodili samo pet od prvih 26 šuteva (za tri 19,2 odsto).


NBA rezultati

Petak, 26. januar

Indijana – Filadelfija 134:122

Vašington – Juta 108:123

Bruklin – Minesota 94:96

Majami – Boston 110:143

Njujork – Denver 122:84

Golden Stejt – Sakramento

LA Lejkers – Čikago

BONUS VIDEO Jokić tripl dablom doneo Denveru pobedu protiv Indijane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare