Foto: Printscreen/Instagram: jokic.natalija

Za razliku od svih ostalih srpskih košarkaša koji su odmah poručili po završetku sezone da im je cilj da budu na spisku selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre, Nikola Jokić je imao nešto drugačiji pristup. Sa tim u vezi smo odlučili da ponudimo tri nekošarkaška i nepatriotska razloga zbog kojih bi mogao da zaigra u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

I taj pristup Nikole Jokića pokazuje kako se promenio sport, a sa njim je evoluiralo i novinarstvo. Otuda eto nekih predloga kako bi Jokić mogao da pretvori „bussiness“ to „leasure“, odnosno ovu mešavinu da ujedno bude i poslovni, ali i privatni put. Da, Jokić sada ima dovoljno vremena da se odmori jer ne mora da se nađe na prozivci pre 1. jula.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da će imati 40 slobodnih dana do tog momenta, što je priznaćete dosta više nego što prosečni radnici imaju dana za odmor. Ipak, to ne znači da je srpski as siguran da će zaigrati u Parizu. Naprotiv, za razliku od Vasilija Micića, Alekseja Pokuševskog ili Vasilija Micića centar Denvera je bio znatno obazriviji kada je u pitanju posvećenost reprezentaciji.

„Ne znam, prijatelju. Videćemo, moram da razmislim o tome“, rekao je Jokić i još jednom zabrinuo Srbiju.

Evo sada znatno opuštenijih razloga zbog čega nije loše doći u Pariz. Ukoliko motiv ne predstavlja nastup za reprezentaciju i olimpijska medalja, evo nekih drugih motiva koji bi mogli da mu pomognu.

Poseta ergeli u blizini Pariza

Nije nepoznato da Jokić ima barem jedno grlo u jednom ergeli u blizini Pariza. Mogao bi da iskoristi pauzu da obiđe konje i da vidi u kakvom su stanju, uostalom to je neretko radio njegov otac u prethodnom periodu.

Jokić bi tako radio ono što najviše voli (jer košarku vidi samo kao posao) i uživao u tome da se vozi u dvokolicama, da timari konje i provodi vreme davajući im jednu po jednu šargarepu za grickanje.

Biće mu to prilika da skokne do Pariza i da se tamo uveri da se dobro staraju o njegovim konjima, a nije tajna da je njegova ljubav prema konjima poznata sada širom planete.

Nikola Jokić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Diznilend

Jokić bi mogao da iskoristi priliku da odvede ćerkicu u Diznilend. Ipak, originalni Diznilend u Orlandu ne pamti po dobrom jer je tu proveo tri dana u karantinu pre nego što je dobio tri negativna nalaza na koronavirusa u toku sezone 2020. godine koja je naprasno nastavljena na Floridi.

Ipak, srpski centar bi sada mogao sa ćerkicom da poseti čuveni Diznilend u Parizu jer je poznato da zajedno gledaju crtane filmove, pa su se za Noć veštica maskirali on i supruga u junake iz ovog filma – Anu i Kristofa.

Foto: Screenshot Instagram deandre

Upravo ta njihova zaljubljenost nas dovodi do trećeg razloga – romantika u Parizu.

Romantika

Poznato je da Svetislav Pešić ne želi da se meša u privatni život svojih igrača dok god na treningu prikazuju maksimum. Tako da se ne očekuje da postoje bilo kakvi limiti kada je u pitanju kretanje, pa bi srpski centar mogao da iskoristi slobodne dane da ih provede sa suprugom Natalijom u možda najromantičnijem gradu na svetu. Ona je, primera radi, bila na Evropskom prvenstvu 2022. godine u Češkoj i Nemačkoj i na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini, pa ne bi bilo preveliko iznenađenje da Jokić opet pobede porodicu sa sobom u Pariz.

To bi značilo da će moći da provede neke romantične večeri sa suprugom, a da pritom igra sa reprezentacijom najbitniji turnir u svetu sporta.

Eto, ako ovo pomaže Jokićevoj listi „Za i protiv igranja za reprezentaciju“ postoje i (najmanje) tri razloga zbog kojih bi trebalo da se pojavi u Parizu.

Čuvena slika „Sloboda vodi narod“ francuskog slikara Ežena Delakroa „Sloboda vodi narod“ vratila se posle restauracije u Luvr Foto:Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

BONUS VIDEO Konferencija Nikole Jokića nakon poraza od Minesote

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare