Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay / Printscreen Instagram

Dajte više Džoelu Embidu MVP samo da prestane kukanje.

Poznati američki novinar Nik Rajt rekao je da posle poraza Denver Nagetsa od Hjuston Roketsa, Džoel Embid zaslužuje MVP nagradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić se vratio posle povrede i pauze od tri utakmice i imao 14 poena protiv Hjustona u porazu 124:103.

Nadigrao ga je Alperen Šengun, talentovani Turčin koji je ubacio 20 poena i imao deset skokova i sedam asistencija za Roketse, najgori tim zapada NBA lige.

To je Rajtu bilo dovoljno da Jokića „baci“ na treće mesto i proba da ga ponizi konstatacijom da između Janisa Adetokumba i Nikole postoji ozbiljan jaz.

„Pošto je Jokić propustio nekoliko utakmica i sada je nadigran od miljenika Kevina Vajldesa, mislim da je vrlo jasno da je Jokić pao na treće mesto u MVP trci. Sa manje od nedelju dana do kraja to je 1. Embid, 2. Janis, pa velika razlika, 3. Jokić“, napisao je Rajt.

On je i ranije o Nikoli Jokiću govorio da nije marketinški primamljiv da bi bio promovisan.

Ističući to kao suštinski jedini razlog, davao je prednost drugim igračima u MVP trci, što za krajnju posledicu nije na kraju imalo da njegova želja preovlada.

„Neko je rekao da ovo samo radim zbog rejtinga. Da vam kažem malu tajnu o televziji… Pričanje o Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima nije dobro za rejting, narode! To nije ono kako privlačite najširu publiku, pričanjem o Džokeru i Nagetsima“, priznao je Rajt pre dve godine.

Jokić je prethodnih dana bio opet prvi u MVP trci, ali je i Embid imao ubedljivih partija, pre svih u noći između utorka i srede kada je ubacio 52 poena u pobedi Filadelfije nad Bostonom.

BONUS VIDEO: Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar