Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Wyke)

Nikola Jokić se vratio na parket nakon što je propustio tri utakmice zbog problema sa listom desne noge.

Srpski centar je bio daleko od svoje najbolje partije, ali i uloge koju inače ima.

Dobra vest za Denver je što su Nagetsi igrali podjednako dobro (ili loše) sa ili bez Jokića na terenu, što i ne čudi što je Hjuston slavio sa 124:103. Boban Marjanović, kandidat za sportsmena godine u NBA ligi, nije odigrao ni minut.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, loša vest za sve navijače je što po povratku Jokić nije ličio na sebe. Čovek koji je po pravilu tripl-dabl mašina i prvi strelac tima ovog puta bio je u drugom planu.

Susret je završio sa 14 poena, 10 skokova i četiri asistencije, te tako uradio sebi kontrauslugu u borbi za MVP priznanje.

Naime, istovremeno je Džoel Embid briljirao protiv Boston Seltiksa i doneo pobedu Filadelfiji sa 103:101, a Embid je postigao neverovatnih 52 poena uz 13 skokova i šest asistencija. Mogla bi ovo da bude mala razlika koja će na kraju presuditi da priznanje dobije afrički košarkaš koji će nastupati pod zastavom Francuske.

Jokić je sada izgledao potpuno drugačije nego obično, pa je tako najbolji strelac tima bio Majkl Porter Junior sa 23 poena, sedam skokova i asistencijom.

Ovu pobedu je Denver hteo i te kako da upiše. Ova pobeda je delila Denver od ulaska u mirnu luku i tri poslednje utakmice koje bi mogao da igra bez ikakvog pritiska sa garantovanim prvim mesto u Zapadnoj konferenciji.

Denver je izgubio od tima koji ove sezone ima samo 20 pobeda. Od tima koji ne liči na onaj sastav od pre nekoliko godina, od tima koji bi trebalo da bude „topovsko meso“.

Četvrta četvrtina koju je Denver po pravilu igrao najbolje sada je bila katastrofalna. Hjuston je napravio seriju od 16:4 (na kraju izgubljena sa 38:18) i tako je potop Denvera bio sve izvesniji.

Majkl Meloun je pozvao tajm-aut na pet i po minuta do kraja susreta i povukao je sve startere sa parketa.

„Ako ćemo da igramo ovako izgubićemo u prvoj rundi plej-ofa. Kada ne radimo naš posao. Govorim istinu. Nazvao sam tim „mekim“ i izazvao sam nekog da me izazove. Niko to nije uradio jer smo kao grupa bili meki danas. Ne kažem da smo inače meki, ali večeras jesmo“, poručio je Meloun.

Jokić je čak bio i neočekivano miran posle meča.

„Počeli smo utakmicu u redu, ali onda smo se naprasno izgubili. Čitava utakmica je bila u njihovu korist. Čak i kada smo pronalazili otvorene šuteve nismo mogli da ih pogodimo. Nismo pogađali slobodna bacanja, blokirali su naše pokušaje, imali smo ogroman broj izgubljenih lopti – bila je to jednostrana utakmica“, poručio je Jokić, a onda sam sebe kritikovao rečima „da se oseća dobro, ali da nije igrao dobro“.

Džamal Marej je povredio palac desne ruke u drugoj četvrtini zbog toga je napustio igru, a Meloun nije siguran da će mu dozvoliti da opet igra pre plej-ofa jer mu je neophodno da bude potpuno zdrav.


NBA rezultati, 5. april

Šarlot – Toronto 100:120

Detroit – Majami 105:118

Orlando – Klivlend 113:117

Vašington – Milvoki 128:140

Bruklin – Minesota 102:107

Čikago – Atlanta 105:123

Hjuston – Denver 124:103

Memfis – Portland 119:109

Nju Orleans – Sakramento 103:121

Filadelfija – Boston 103:101

Juta – Los Anđeles Lejkers 133:135

Golden Stejt – Oklahoma 136:125

Finiks – San Antonio 115:94

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar