Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih utakmica u NBA karijeri protiv Minesote u petoj utakmici polufinala Zapada, a cela ne prestaje da priča o tome.

Denver je pobedio Minesotu sa 121:91, a Jokić je imao učinak od 40 poena, sedam skokova i 13 asistencija.

Jokić je postao drugi igrač u istoriji NBA plej-ofa koji je stigao do 40 i više poena bez izgubljene lopte, a reakcije NBA analitičara su zaista sjajne.

PROČITAJTE JOŠ

Harison Vind, novinar DNVR Post-a, kaže da je ovo bila jedna od najboljih partija ikada u NBA ligi. Dodaje da je ona došla protiv najboljeg odbrambenog igrača lige, ali i protiv istorijsko dobre odbrane.

Džon Holindžer, novinar „Atletika“, tvrdi da će Rudi Gober, centar Minesote, imati noćne more zbog ovog meča sve do 2061. godine, dok Kendirk Perkins, bivši NBA košarkaš i sada analitičar ESPN-a, tvrdi da je ovo bilo kažnjavanje Minesote od strane Nikole Jokića.

Legendarni NBA trener, Džordž Karl, stavio je Jokića na lestvicu iznad Šekila O’Nila i stavio tačku na sva pitanja oko igre srpskog centra.

Jokić je pre utakmice podigao MVP trofej po treći put u karijeri, ali sve to nije bilo u uživo prenosu što je još jedna ogromna sramota Amerikanaca prema Jokiću.

BONUS VIDEO Nikola Jokić posle osvojene treće MVP titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare