Mitar Bošnjakovic
Foto: FIBA

Uništio je igrače sa kojima vodi velike bitke već godinama u Španiji, a onda je sa mnogo poštovanja prišao do svakog od njih i srdačno se pozdravio. Više ne postoji navijač u Srbiji koji ne zna ko je Mitar Bošnjaković.

Ovaj Novosađanin je rođen 24. avgusta 2006. godine, a sada sa nepunih 17 godina već iza sebe ima evropsko zlato. Sa tačno 200 centimetara predstavlja moderno krilo koje može da pokrije više pozicija. Ipak, odlika koja ga krasi u odnosu na većinu ostalih igrača što je uvek najbolji kada je najpotrebnije.

PROČITAJTE JOŠ

Bošnjaković je već neko vreme u Realu, pa je već neko vreme trenirao i sa prvim timom. To je privuklo veliku pažnju španskih medija na početku prethodne sezone, pa je bio prozvan „Mitar la Bomba“. Taj nadimak je dobio zbog dalekometne trojke koju je postigao preko Marija Hezonje.

Pre odlaska u Španiju je nastupao za KK Star, a od novembra 2021. godine se nalazi u Madridu. Po svemu što je pokazao nema dileme da ga čekaju velike stvari.

Iako nije bio pravi košgeter u toku turnira, ali je u finalu postigao 21 poen (6/16 iz igre, 2/6 za tri). Postizao je poene kada se meč lomio, ali i hvatao bitne skokove kada je bilo neophodno. Ostaće upamćeno i kako je progurao loptu na dalji obruč kroz šumu ruku u trenutku kada je krajem treće deonice Španija pretila da se vrati u igru.

Bošnjaković je bio jedan od boljih igrača u Realu koji je otišao na završni turnir, a onda tamo podigao trofej. Kakav početak karijere, dva velika trofeja u samo dva meseca. Postigao je 13 poena uz sedam skokova u finalu i tako pokazao da može da odgovori na sve što se stavi pred njega.

Već sada se spekuliše da bi mogao da dobije minute i u prvom timu Reala, a pokazao je da srpska košarka ima svetlu budućnost. Predstavlja pravu radilicu i mnoge je podsetio na Vladimira Lučića. Ipak, on je izabrao svoj put i već sada ubira plodove velike posvećenosti.

BONUS VIDEO Mladi igrači Srbije na postolju posle osvajanja EP