Foto: AP Photo/Michael Conroy

Srpski centar dominira kroz ceo turnir

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Nikola Milutinov bio je jedan od najboljih igrača Srbije tokom dosadašnjeg dela Mundobasketa, a posle pobede nad Kanadom (95:86) bio je posebno srećan.

„Osećaj je neverovatan. Možda najbolja utakmica na prvenstvu, još bolje nego sa Litvancima jer je to bio jedini recept protiv dobre Kanade sa odličnim igračima. Čestitam svim igračima i trenerima na ovom velikom uspehu“, rekao je Milutinov.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon Litvanaca se Srbija odmorila i spremila za Kanadu.

„Imali smo dan više za odmor što nam je značilo i ovo nam je stvarno bila najbitnija utakmica na prvenstvu i nadam se da ćemo napraviti još jedan korak. Skauting je odrađen fantastično. To je radilo posao protiv neverovatne Kanade, jer moraš da igraš na najvišem nivou i tako se i dogodilo. Na ovakvim utakmicama svi moraju da daju nešto i svi su dali nešto pa radi posao najbolje što može“, kaže centar Srbije.

Finale je na programu u nedelju.

„To je san svakoga od nas da igra finale Svetskog prvenstva i napokon se san ostvario. Želimo Borišu da učinimo srećnim i da bude ponosan na nas, ne mogu ni da zamislim jer je mnogo teško i nadam se da ćemo usrećiti i njega i njegovu porodicu“, zaključio je Milutinov.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar