Foto: Shutterstock

Ludilo

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je u polfuinalu Mundobasketa bila bolja od Kanade sa 95:86, a naši reprezentativci bili su veoma rapsoloženi nakon istorijskog plasmana u finale, gde ih je malo ko video.

Ognjen Dobrić, Vanja Marinković i Nikola Jović zagrljeni su davali izjave nakon pobede, a pridružio im se i Nikola Milutinov, do sada najbolji centar Svetskog prvenstva.

„Možda nisu verovali u nas, momci su pokazali kako se bori od prve utakmice. Čestitam celom timu, ekipi na ulasku u finale. Daćemo sve od sebe da u finalu pokažemo zube, idemo na zlato, ako bude to dovoljno mislim da zaslužujemo, borili smo se od prvog trenutka, mislim da ovi igrači to zaslužuju“, rekao je Dobrić u izjavi za „RTS“.

PROČITAJTE JOŠ:

Novinar je Milutinova oslovio kao najbolje centra turnira, što su potvrdili i njegovi saigrači, ali je on ostao pribran, pa uz osmehh prokomentarisao:

„Nemojte, čekajte finale da prođe“.

Na oduševljenje svih pojavio se i Aleksa Avramović, pa su prethodno pomenuti igrači uglas povikali:

„Evo ga najveći“.

Vanja Marinković je poljubio Avramovića u dres, a onda ga pustio da na miru da izjavu.

„Ja radim svoj posao, stvarno sam imao snage da grizem po celom terenu. Hvala saigračima što su me pratili, jeste ušlo par prodora u 3. četvrtini. Skupljali smo jako dobro, pritiskali celu utakmicu, svi smo igrali sjnao. Dejan Davidovac je duša ovog tima, Šegi i Vanja, svi…“, rekao je Avramović.

Nije želeo da bira rivala u finalu.

„Ne znam, koga god. Ne zanima me protivnik, mi se borimo za naciju, porodicu, braću, žene…“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare