Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki stručni analitičar Mark Džekson ustupiće svoje mesto nekom drugom na ESPN-u.

Džekson je bio igrač, radio je jedno vreme i kao trener i to u Golden Stejt Voriorsima, pre zlatne ere Stiva Kera.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaška biografija mu je naposletku donela mesto u ESPN gde je radio kao analitičar i „stao na žulj“ Srbima, ali i navijačima Denver Nagetsa iz Kolorada, jer u izbor najboljih NBA igrača nije uvrstio Nikolu Jokića i jedini mu nije dao ni glas u MVP izboru.

Jokić je u prošloj sezoni ostao bez trećeg uzastopnog MVP trofeja u regularnom delu sezone, ali je osvojio šampionski prsten i bio je MVP finala zapadne konferencije i onda najkorisniji igrač velikog finala u NBA.

„Greška. Jedna stvar sa kojom moraš da živiš. Grešiš, živiš sa tim. Nisam tip koji to radi zbog klikova ili da bih bio u trendu. Apsolutna greška koju sam napravio. Razmišljam: Kako sam napravio tu grešku“, zapitao se Džekson pre nekoliko sedmica.

Zbog svega toga se našao na udaru košarkaške javnosti, a sada je dobio i otkaz i trebalo bi da ga zameni Dok Rivers, doskorašnji trener Filadelfije Seventisiksers.

„Jutros sam, neočekivano, obavešten da moje usluge više nisu potrebne ESPN-u. Iako šokiran i užasnut iznenadnim postupkom, želeo bih da se zahvalim ESPN-u i celom osoblju NBA ESPN ekipe što su mi omogućili da budem deo organizacije u poslednjih 15 godina“, rekao je Džekson.

Osim njega, otišao je i Džef Van Gandi, dok bi Doris Burk i spomenuti Rivers trebalo da uskoče kao zamene za udarni termin i prenose mečeva uz komentatora Majka Brina.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar