Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Francuski košarkaš Matijas Lesor nije izvestan za nastup na Mundobasketu ovog avgusta.

Vest koju niko u Francuskoj nije hteo da čuje, Lesor je u timu dobio zamenu, makar dok se jedan od najboljih igrača Evrolige prošle sezone oporavlja od povrede zgloba.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga se kao prinudna zamena u timu našao Joan Makundu, koji će pomoći u treninzima nacionalnog tima koji će na Svetskom prvenstvu voditi Vensan Kole.

Visoki igrač Monaka će tako, umesto doskorašnjeg centra Partizana, a danas „petice“ Panatinaikosa raditi sa „trikolorima“, trenirati i pripremati se kao da će otići na prvenstvo.

Lesor zbog zgloba ne može da učestvuje u treninzima, mada bi njegov izostanak posle najbolje sezone karijere značio ozbiljan udarac za reket već jakog tima.

Matijas je nedavno otišao u Atinu gde je trebalo da prođe medicinske procene i testove za novu sezonu. Makundu takvih problema nema, ima 23 godine i prošao je kroz mlađe selekcije, koje Kole pomno prati.

Već ima i određeno iskustvo i medalju sa Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina iz 2019. kada je Francuska uzela bronzu.

Kada je reč o Lesoru, on je već nagovestio u kraćoj emisiji o francuskom nacionalnom timu da će dati maksimum da zaigra na prvenstvu.

Inače,  kao trening igrači, ekipi Vensana Kolea su se priključili još neki momci poput Uga Benitez, Bodijana Mase, Iva Ponsa, Metjua Strazela i Žoela Ajajija, a ako Lesor ne bude mogao da igra, Basket News piše da će ga zameniti Vensan Poarije.

Francuska je na Mundobasketu u grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

BONUS VIDEO: Jabusele provocira košarkaše Partizana, podsmevao se Lesoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar