Foto: AP Photo/Michael Dwyer

Zvezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms i na pragu pete decenije života sve podređuje košarci.

Najbolji strelac u istoriji NBA lige je pauzirao prethodni period zbog povrede stopala, a njegov nekadašnji saigrač Ričard Džeferson raspalio je teoriju da je tokom pauze izgubio na težini.

PROČITAJTE JOŠ:

Razlog je, po Džefersonovom mišljenju taj što je Lebron hteo da smanji pritisak na povređenom stopalu.

Lejkersi imaju šansu da se nađu u plej-ofu, dobro su igrali i bez Džejmsa, ali bi im njegova pomoć svakako bila zlata vredna.

„Jedna od stvari koje sam primetio je što izgleda kao da je izgubio četiri i po do pet i po kilograma za ovo vreme dok je bio povređen, čini se da pokušava da oslobodi pritisak sa tog stopala, da učini sebe malo lakšim i bržim“, kaže Džeferson, a prenose američki mediji.

Džejms se povredio tokom utakmice sa Dalas Maveriksima u februaru, a vratio se mesec dana kasnije 26. marta i njegov tim je sada sedmi na zapadu.

Lebron kada je zdrav ima 28,8 poena, 8,5 skokova i 6,9 asistencija po utakmici dok šutira 49,9 posto iz igre i 30,3 posto u šutu za tri poena.

Od kada se vratio posle povrede malo je usporio sa manje od 20 poena u proseku na tri od četiri utakmice koliko je odigrao. Upravo zbog samog njegovog prisustva na terenu, bio Džeferson u pravu ili ne, Lejkersima će Džejms značiti u napadu na još jednu šampionsku titulu i pre toga igranje u plej-ofu.

BONUS VIDEO: Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar