Boston Celtics vs Denver Nuggets Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Dokoupi

Nakon poraza u prvom kolu Košarkaške lige Srbije od ekipe Mladosti, KK Joker sporazumno je raskinuo saradnju sa trenerom Željkom Lukajićem i pomoćnim trenerom Miljanom Ivanovićem.

Džoker je somborski klub koji je ime dobio po Nikoli Jokiću, slavnom košarkašu Denver Nagetsa, trostrukom i aktuelnom MVP-ju NBA lige.

Pročitajte još

„Dužan sam da se ispred Džokera, ali i u svoje lično ime, zahvalim Željku Lukajiću i Miljanu Ivanoviću za korektnu i profesionalnu saradnju, kao i na svestranom doprinosu koji su imali u afirmaciji i razvoju našeg kluba i košarke u Somboru. S obzirom da je danas slobodan dan, ime novog trenera saopštićemo u naredna 24 sata i on bi, nadamo se, već sutra trebalo da održi prvi trening sa ekipom. Plan je da se sa dolaskom novog trenera okrenemo jednom novom i drugačijim konceptu u svim segmentima funkcionisanja kluba, a koji će doprineti što boljem i kvalitetnijem razvoju i afirmaciji Džokera, koji teži najvećim dometima“, za zvaničan portal KLS obratio se sportski direktor Somboraca, Srđan Stojkov.

Sve o KK Džoker

Na čelu kluba kao predsednik nalazi se otac Nikole Jokića, Branislav, koji je 2017. godine sa porodicom preuzeo klub i napravio je tada petogodišnji plan.

Glavni cilj petogodišnjeg plana bio je plasman u najviši rang takmičenja.

Džoker je tada krenuo od nule, uredio je dvoranu „Mostonga„, ali i postavio sistem u mlađim kategorijama.

Nikolin prvi klub nastupao je u sezoni 2019/20 u Drugoj regionalnoj ligi Sever, što je zapravo četvrti rang takmičenja.

Uz skor 15-1 ušli su u rang iznad, gde su nastavili sa odličnim rezultatima i godinu dana kasnije.

U Prvoj regionalnoj ligi Sever su u prvom delu sezone zauzeli prvo mesto u svojoj grupi, ali im je potom u plej-ofu plasman u veći rang izmakao.

Ipak, nisu dozvolili da se to ponovi u sezoni 2021/22, i obezbedili su plasman u Drugu mušku ligu Srbije.

Sezonu kasnije tokom 2023. godine klub je doživeo vrhunac kada se uz Radnički iz Kragujevca plasirao u KLS.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar