Duško Ivanović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nije se proslavio, ali prilika za popravni će biti

Duško Ivanović preuzeo je Crvenu zvezdu nakon očajnog početka sezone, poraza od Zadra u ABA ligi i skora 1-6 u Evroligi.

Od tada je krenuo i uspon crveno-belih, koji su dugo bili ozbiljni konkurenti za Top 8 u Evroligi, a važili su i za glavnog favorita za osvajanje regionalnog trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

U februaru je stigao i trofej Kupa u Nišu, ali nakon toga i neočekivani pad u formi, što je rezultiralo gubitkom šanse za plej-of u Evroligi, odnosno gubljenjem prvog mesta u regularnom delu ABA lige i to u direktnom duelu sa Partizanom (iako se poraz od Cibone u Zagrebu i dalje ne zaboravlja).

Nakon derbija u kojem je Zvezda imala i plus 20, a na kraju izgubila, Ivanović je na konferenciji istakao da mu je bitan „filing“ koji on i njegovi igrači imaju posle utakmice. Taj „filing“ bio je da obe ekipe znaju da će Zvezda na kraju pobediti, što se ipak nije desilo.

Partizan je u majstorici u finalnoj seriji slavio i tako nakon 10 godina podigao trofej ABA lige. Zvezda je peti meč u Areni počela veoma mlako, delovala je kao nespremna, a utisak je i da Ivanović nije odradio taktički deo onako dobro kako se očekivalo.

Kevin Panter dobio je previše prostora, a kaznio je Zvezdu sa 32 poena. I samo to je previše da bi Zvezda uzela titulu. A nije u pitanju bio samo Kevin Panter, Partizan je jednostavno izgledao kao bolji tim i na kraju zasluženo slavio.

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Taj „filing“ o kom se pričalo u redovima crveno-belih ipak nije bio dovoljan da bi se stiglo do trona, a Ivanović je na kraju i sam priznao da prave ekipe osvajaju titule u gostima, što Zvezda ovoga puta nije uspela da pokaže.

Više puta tokom sezone crnogorski stručnjak je napominjao kako njegova ekipa i izabranici nisu pokazali ono najbolje, te da će biti još bolji. I takav utisak je stvarno i ostavila Zvezda, ali na kraju maksimum kao da nismo videli.

Trebalo je da u finalu ABA lige Zvezda za kraj sezone pokaže koji joj je maksimum, ali je umesto toga „samo“ sačuvala domaći teren, dok u Areni ni u jednom od tri meča nije bila baš blizu pobede.

Ivanovićev rad do sada jeste ostavio pečat i na klub i na igrače, ali će bez sumnje tim izgledati potpuno drugačije na startu nove sezone.

Duško Ivanović
Duško Ivanović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Neko reče da su pre Ivanovića u Zvezdi bile titule, ali ne može se osporiti da je sa njim Zvezda i osvojila dve. Istina, dometi i ambicije su bili veći, ali prilika za popravni dolazi brzo, eto već za koji mesec.

Ono što će biti znatno drugačije i što treba napomenuti, jeste da će Ivanović sada učestvovati u sastavljanju tima i dovođenju pojačanja, što prošlog leta nije bio slučaj, jer tada još nije bio deo kluba sa Malog Kalemegdana.

Poznato je da je Ivanović veliki radnik i motivator, ali da ga ne simpatišu svi igrači zbog ubitačnog ritma treninga i truda koji traži od svih.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga će biti zanimljivo videti koje će to mete biti glavne za Zvezdu ovog leta, odnosno ko će zameniti one koji odu sa Malog Kalemegdana.

Ivanović je zbog svega što je pričao ostao dužan navijačima da kroz rezultate, smele izjave i opravda. U Zvezdi veruju u njega, prelazni rok će biti veoma zanimljiv, a jasno je kod koga su trenutno ključevi tima.

U ovom slučaju sve polazi od trenera, Ivanović se izazova ne boji, dok navijači s nestrpljenjem čekaju novu sezonu i nadaju se uspesima Zvezde, ne samo na regionalnom tlu, već i na evropskom. Vreme je došlo i za takav iskorak.

BONUS VIDEO „Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi“: Maljković o susretu sa Jokićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar