Željko Obradović Partizan vs Valencia Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaški klub Partizan u novu sezonu kreće sa potpuno novom ekipom i nakon rekonstrukcije kakva dugo nije viđena.

Crno-bei dres u novoj sezoni nosiće iz stare ekipe Balša Koprivica, a čak 15 novih igrača trebalo bi da u novoj sezoni napravi mnogo bolji rezultat.

Novi tim će biti predstavljen na spektakularan način u događaju pod imenom „crno-bela simfonija“, i biće to novi početak za Željka Obradovića i stručni štab koji će u utorak odraditi i prvi trening.

A kada s epogleda samo malo unazad, prilično je jasno što su se u taboru Partizana odlučili na taj korak.

Crno-beli su ostali bez ijednog trofeja, kao i plasmana u plej-of Evrolige, a očigledno se omanulo u selekciji igrača što se da videti i po angažmanima koje su pronašlli nakon odlaska iz Partizana, barem kada je u pitanju velika većina.

Na istom ili većem nivou, ostalo je tek nekoliko imena.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kevin Panter je posle tri godine u Beogradu gde je postao ljubimac „grobara“ prešao u Barselonu sa kojom će pokušati da osvoji Evroligu i on će biti možda i jedini koji će sa novim klubom imati šanse za to.

Tome će se nadatii Zek Ledej koji posle pet sezona neće deliti svlačionicu sa Panterom, pošto se vratio u redove Armanija koji je u godinama iza nas mnogo trošio bbez uspeha, a sada se nadaju da će konačno krenuti ka vrhu Evrolige.

Evroligu će protiv crno-belih igrati još dvojica bivših igrača, ali u manje zvučnim ekipama, kojima se prognozira dno Evrolige.

Frenk Kaminski koji se nije snašao u Partizanu će igrati za novog Evroligaša, ekipu Pariza, s obzirom da nije mogao da nađe zvučniju ekipu.

Posle tri godine je iz Partizana otišao i Alen Smailagić čiji je boravak bio obeležn usponima i padovima, a nova destinacija će biti Žalgiris. Ekipa koja je godinama graničan konkurent za plej-of biće nova šansa za Smailagića da podigne kariejru na viši nivo.

Loša sezona za Zvezdu i Partizan u Evroligi
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Što se ostatka ekipe tiče, zvučnije angažmane su napravila samo još dvojica igrača.

Pi Džej Doužer se vratio u NBa ligu u ekipu Minesote, mada je upitno koliko će imati prostora u jednom od kandidata za titulu sledeće sezone.

Aleksa Avramović će posle Partizana u ekipu CSKA i to bi ranijih godina bio veliki skok u karijeri, ali kako ruski klub zbog situacije u Ukrajini ne igra evropska takmičenja, u ovom trenutku je to više korak unazad.

Dvojica košarkaša će naredne sezone igrati u turskom Bašahšehiru kod Dejana Radonjića u Evrokupu. To su američki plejmejker Džejlin Smit koji je došao usred sezone i ostavio solidan utisak, ali se nije dogovorio oko nastavka saradnje kao i Poljak Mateuš Ponjitka koji nije pokazao ni deo repertorara koji se od njega očekivao.

Kod ostatka rostera, situacija je jedino jasna kod Danila Anđušića. Sjajni šuter je posle dve sezone neuspešnih pokušaja da se nametne u ekipi prešao u novog člana ABA lige, ekipu Dubaija.

Danilo Anđušić, Miloš Teodosić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Što se ostalih igrača tiče, situacija je sledeća.

Uroš Trifunović i dalje nije pronašao angažman za narednu sezonu kao ni Džejms Naneli koji čeka najbolje opcije na tržištu.

Bruno Kaboklo i Ognjjen jaramaz su i dalje pod ugovorom sa crno-belima, ali u klubu ne računaju ni na jednog od njih.

Za Kabokla traže obeštećenje koje igrač i menadžer žele da izbegnu, a pominje se da bi naredne sezone mogao u ekipu Hapoela u Evrokup.

Što se Jaramaza tiče, jedina opcija koja se pominjala bio je CSKA, ali deluje da od toga neće biti ništa i da će morati da traži drugu ekipu.

Kada se sve sabere, jasno je da je prošlogodišnji tim bio daleko od nivoa potrebnog za borbu za plej-of Evrolige.

Napravljena je loša procena u klubu i u Partizanu to ne smeju da ponove ove sezone.

Zato su se i upustili u rekontrukciju kakva do sada nije viđena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar