Etore Mesina Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Velika euforija vlada u Italiji.

Španski košarkaš crnogorskog porekla Nikola Mirotić potpisao je trogodišnji ugovor sa Olimpijom iz Milana.

U Italiji će ga sa kupe predvoditi čuveni trener Etore Mesina koji je veoma srećan zbog dolaska jednog od najboljih igrača u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

„On je neko ko je mnogo napredovao kada je bio na pozajmici u Palensiji, pa je sa 19 godina zaradio mesto u startno postavi u grupi u kojoj su već bili Serhio Ljulj, Ante Tomić i Ćaćo Rodrigez. Njegov dolazak je lepa stvar i gest ljubavi vlasnika prema klubu. To je znak i podsticaj za sve, podigli smo lestvicu dovođenjem jedne takve talentovane, izuzetne osobe“, rekao je Mesina za „Republiku“.

Mirotić je prethodne sezone u Evroligi prosečno beležio 15,9 poena, uz 4,7 skokova i 1,3 asistencije.

„Srećan sam što sam postao deo ove velike porodice kakva je Olimpija iz Milana i što ću moći da doprinesem svom timu i da prestižni klub bude još jači takmičarski. Pokušaću da dam sve od sebe kako bih nagradio poverenje koje su gospodin Đorđo Armani i predsednik Del’Orko pokazali prema meni. Takođe sam veoma srećan što se vraćam igranju za trenera Mesinu kog sam sreo kad sam počinjao da igram. Siguran sam da će sledeća sezona biti zabavna i da će navijači biti ponosni na nas“, rekao je Mirotić po dolasku u Olimpiju.

BONUS VIDEO Magična asistencija koja je Srbiji donela prvu pobedu na Evrobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar