Srbija-SAD, polufinale Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Košarkaški klub Džoker popuniće mesto u ABA 2 ligi upražnjeno istupanjem ekipe Vršca iz ovog takmičenja.

Isto mesto nije hteo da prihvati ni klub iz Užica, pošto su i iz Vršca i iz Slobode naveli isti razlog za odustajanje od ABA 2.

PROČITAJTE JOŠ:

Dali su prioritet igranju domaćeg prvenstva u Košarkaškoj ligi Srbije što je obrazložio Ratko Radovanović, direktor Slobode rekavši da ABA 2 trenutno ne donosi ništa srpskim klubovima.

Iz ovog takmičenja su posle odustajanja Vršca uputili pozive Slobodi, Radničkom iz Kragujevca i Džokeru i klub Nikole Jokića iz Sombora će zaigrati regionalno takmičenje.

„KK Džoker je novi učesnik ABA 2 lige za sezonu 2024/2025. Nakon što je ABA liga dobila informaciju od Vršca da je klub promenio svoju prvobitnu odluku i da ne želi da ispuni sve zahteve da bi igrao u sezoni 2024/2025 u ABA 2 ligi, upražnjeno mesto za sezonu 2024/2025 će biti dodeljeno veoma ambicioznom košarkaškom projektu kluba Džoker iz Sombora. U skladu sa prethodno određenim rasporedom, Džoker će igrati u grupi C, gde će početi novu sezonu utakmicom na strani protiv Podgorice 2. oktobra 2024. godine“, saopštili su iz regionalnog takmičenja u sredu uveče.

Klub najboljeg košarkaša današnjice će tako dobiti šansu da se izbori za elitno rang regionalnog takmičenja naredne sezone.

Jokić je u tom takmičenju svojevremeno u dresu Mege bio i MVP, dok već skoro deceniju sa mnogo uspeha igra u NBA ligi, ali iz Amerike prati šta se dešava i u Somboru.

BONUS VIDEO: Dvejn Vašington posle utakmice sa Borcem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar