Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Košarkaši Denver Nagetsa dobili su jedno od prvih pojačanje pred novu sezonu u NBA ligi ako ne računamo draft.

Džastin Holidej je stigao u Denver Nagetse, posle sezone u kojoj je igrao za Dalas Maverikse i Atlantu Hoks sa Lukom Dončićem, odnosno Bogdanom Bogdanovićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Holidej je potpisao jednogodišnji ugovor sa Denverom i probaće da pomogne Nikoli Jokiću i ostalima da ponovo osvoje šampionski prsten.

Do sada je iz Nagetsa bilo više odlazaka kroz tržište slobodnih agenata, nego što je bilo dolazaka, pošto su Brus Braun, Džef Grin, Džek Vajt i Tomas Brajant otišli iz Kolorada.

Holidej je krilni igrač sa velikim rasponom ruku i veoma dobrim šutem za tri poena. Kroz karijeru šutira 36,3 posto spolja, dok pogađa četiri od pet slobodnih bacanja.

Dobar je u odbrani na lopti, ali i kada treba da uleti kao ispomoć sa strane, mada mu je prošla sezona bila jedna od neefikasnijih u karijeri.

Imao je prosečno četiri i po poena, 0,9 asistencija i 1,2 skoka, s tim što je i odigrao samo 46 utakmica, uz 32,2 posto šuta za tri poena i svega 62,5 sa slobodnih bacanja.

Holidej ima 33 godine i u NBA ligi je do sada igrao za Filadelfiju, Golden Stejt, Atlantu, Čikago, Njujork, Memfis, Indijanu, Sakramento i Dalas.

BONUS VIDEO: Majk Meloun, Nikola Jokić i Džamal Marej – izjave nakon utakmice finala NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar