Dragan Tarlać Košarkaška reprezentacija Srbije Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dragan Tarlać, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i doskorašnji generalni direktor srpskog tima, postao je novi sportski direktor Bajerna.

Na toj funkciji nasledio je Danijela Bejzija koji se početkom jula vratio u Italiju nakon 10 godina provedenih u Nemačkoj.

Pročitajte još

„Sada i zvanično želim dobrodošlicu Draganu u Minhen“, rekao je Marko Pešić, generalni direktor Bajerna.

Veruje da je klub uradio dobar posao.

„Veoma smo zadovoljni što je izabrao Bajern da nastavi karijeru. U razgovorima smo brzo shvatili da temama pristupamo na veoma sličan način. Odnos poverenja se brzo razvio i komunikacija sa svima koji su uključeni bila je veoma dobra ovog leta. Sada kreće sa nama u užurbanu svakodnevicu evroligaškog tima i iskoristiće svoje znanje da nam pomogne da se bolje nosimo sa tim. Sa Gordijem Herbertom i njim, naš sportski menadžerski tim je ponovo kompletan, kao i stručni štab – i mislim da smo sastavili veoma dobar tim ne samo na terenu, već i van terena“, dodao je Pešić.

Tarlać je od 2021. godine bio direktor reprezentacije Srbije, koja je osvojila olimpijsku bronzu u Parizu 2024. Učestvovao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine kao igrač. Posle prvih dana u Crvenoj zvezdi (1990 – 1992), centar je osam godina igrao za Olimpijakos iz Pireja u Grčkoj, gde je proslavio pet šampionskih titula, dve pobede u kupu i osvajanje Evrolige (ranije Uleb) 1997. godine.

„Velika je čast i podjednako velika prilika raditi za tako sjajnu organizaciju i brend. Kada mi je Marko (Pešić) pokazao viziju i ciljeve kluba, u kombinaciji sa dolaskom našeg novog trenera i preseljenjem u SAP Garden – sve se savršeno uklopilo i nisam morao da razmišljam o ovom izazovu. Prilika da radim na ovoj poziciji za jednu od najboljih organizacija u Evroligi predstavlja sledeći korak u mojoj karijeri. Veoma sam zahvalan na svakom nagoveštaju koji mi je Danijele podelio kako bih mogao da razumem potrebe i odgovornost takvog kluba sa novim ciljevima. Radujem se što ću ući u svaki detalj i veoma sam siguran u naš tim i našeg trenera“, rekao je Tarlać.

Bajern će se i sledeće sezone takmičiti u Evroligi koja počinje 3. oktobra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare