Foto: Starsport

Košarkašku javnost potresla je vest o smrti Drua Gordona, bivšeg košarkaša Partizana i brata zvezde Denver Nagetsa Erona Gordona.

Dru Gordon je preminuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Portlandu, u američkoj državi Oregon. Sada su objavljeni svi detalji ove tragične nesreće.

PROČITAJTE JOŠ

Prema izveštajima američkih medija, Gordon je vozio trotočkaša (autocikl) kada je došlo do sudara sa pikap vozilom.

Nažalost, Gordon je ostao mrtav na licu mesta. Vozač i suvozač iz pikapa su odmah prebačeni u bolnicu, ali njihove povrede nisu bile opasne po život.

Autocikl je inače posebna vrsta automobila na tri točka.

Lokalna policija je saopštila da je Gordon izgubio kontrolu nad svojim vozilom i prešao u suprotnu traku, što je dovelo do sudara.

Dru Gordon je po završetku koledž karijere izašao na NBA draft, ali nije bio izabran. Potom je odlučio da svoju profesionalnu karijeru započne u Evropi, gde mu je prvi klub bio Partizan. Nakon Partizana, Gordon je nastupao za mnoge evropske klubove, uključujući Sasari, Banvit, Šalon, Lijetuvos Ritas, Zenit, Long Ajlend Nets, Zjelonu Goru, Avtodor, Kuban, Budiveljnik i Fukuoku. Tokom 2014. godine, nakratko je bio član Filadelfija Seventisikserse, za koje je odigrao devet utakmica.

Prošlog leta, Dru Gordon je završio svoju igračku karijeru i uživao u penziji, imajući više vremena za svoju porodicu – suprugu i troje dece. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za sve koji su ga poznavali i cenili, a košarkaška zajednica se oprašta od njega sa dubokim žaljenjem.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar