Nikola Jokić, Majkl Meloun
Nikola Jokić, Majkl Meloun; Foto: Screenshot Youtube NBA on TNT

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun po ko zna koji put hvalio je Nikolu Jokića, za kog je istakao da još može da napreduje, te da bi mogao da se domogne MVP nagrade i ove sezone.

Meloun je gostujući u jednoj emisiji istakao da uživa trenirajući srpskog reprezentativca, za koga kaže da je skroman momak, bez obzira na odlične partije koje pruža u najjačoj ligi sveta već nekoliko sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

„Morate da imate apetit da trenirate tako sjajnog igrača. To je privilegija, čast. Nikola kao vladajući MVP ima ponovo odlične šanse da bude ponovo MVP. Jedna od stvari zbog koje najviše uživam da treniram Nikolu je to što ga novac, uspeh i slava nisu promenili. On je nesebičan lider, stidljiv je što se tiče pažnje prema njemu, i to je ono što posebno volim. Ne menja se, ostaje veran sebi i veoma je skroman momak, a to nije odlika superzvezda“, istakao je trener Nagetsa.

Takođe, kao veliku Nikolinu vrlinu, istakao je i sposobnost da saigrače učini boljim.

„Druga stvar je njegova sposobnost da sve oko sebe učini boljim. Za mene kao trenera to je istinska definicija veličine. To kako činite sve oko sebe boljim i podižete svoju igru. Nema Džamala Marija, Majkla Portera, ali nema veze, imamo Nikolu i on će izvući najbolje iz Montea Morisa, Vila Bartona, Grina, Arona Gordona i svih ostalih. Nesebičan je, ima visok IQ, i zadovoljstvo je sarađivati sa njim. Čini i mene boljim trenerom“.

Jokić i Meloun sarađuju sedam godina, a trener Nagetsa smatra da Srbin još može da napreduje.

„Nikola i ja smo sedam godina zajedno, veoma rano, još u njegovoj sezoni rukija video sam da je njegova paleta veština vrhunska. Njegova skok igra, sposobnost da dodaje loptu a da i ne gleda igrača, to je nešto što sam i sebe terao da ne uzimam zdravo za gotovo. On sedam godina radi sve te stvari, ali je i dalje zadivljujuće, ta njegova dodavanja, proigravanja, sposobnost da šutira, da raste kao lider i da bude glasniji na terenu. On još nije dosegao plafon, biće i bolji u drugim oblastima i to je nešto što takođe volim kod njega“, zaključio je Meloun.

Jokić ove sezone beleži 25,5 poena, 13,8 skokova, osam asistencija i 1,4 ukradene lopte. Predvođeni njime, Nagetsi su šesti na Zapadu sa skorom 36-25.

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar