Nemanja Nedović Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana uspeli su da posle velike borbe savladaju ekipu Budućnosti u majstorici polufinala plej-ofa rezultatom 100:86 i nastave odbranu titule, a poslednja prepreka biće večiti rival, Crvena zvezda.

Za razliku od prethodne sezone kada su imali prednost domaćeg terena, ovoga puta će crveno-beli imati prednost ako dođe do eventualne majstorice koja bi odlučivala regionalnog šampiona.

Zbog velikog uloga i sigurnog mesta u Evroligi, stvara se i velika tenzija, a nakon prošlogodišnjeg finala, kada je naročito u meču broj tri igranom u „Pioniru“ bilo incidenata, u najavi novog finala deluje da bi moglo da dođe do novog haosa.

PROČITAJTE JOŠ

Kako smo već pisali, Crvena zvezda želi da utakmice kao domaćin umesto u „Beogradskoj areni“ u kojoj je igrala skoro sve mečeve ove sezone osim pojedinih duela kada je najveća dvorana bila zauzeta, sada želi da igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

To je izazvalo veliki revolt u taboru Partizana zbog boljih uslova žele da se igra u „Areni“ i žele da izbegnu scene od prošle godine kada su se na igrače zaletali navijači iz prvih redova „Pionira“, a među njima i jedan od direktora „Telekoma“ Draško Marković.

Kako trenutno stvaRi stoje, Zvezdi je za domaćinstvo prijavljena „Beogradska arena“ što je bila njihova primarna hala ove sezone i po automatizmu je ABA liga tretira kao mesto gde će crveno-beli dočekati večitog rivala.

Međutim, prema našim informacijama, u taboru Zvezde žele da po svaku cenu pređu u „Pionir“ i još uvek imaju vremena da promene mesto domaćinstva, a sve će biti poznato u toku dana nakon redovnog sastanaka ljudi zaduženih za bezbednost koji je uobičajen za utakmice visokog rizika.

Procena je u Zvezdi da bi imali bučniju atmosferu u „Pinoiru“ jer najvatreniji navijači, „delije“ ne dolaze na utakmice ABA lige i to se oseti kada crveno-beli kao domaćini igraju u „Areni“. Ipak, postavlja se i pitanje šta će biti sa svim vlasnicima sezonskih karata jer je prema informacijiama sa početka sezone Crvena zvezda prodala 12.000 sezonskih,a u „Pioniru“ mesta ima samo za 8.000.

Biće veliki izazov za čelnike kluba da objasne svima koji su karte kupili zašto neće moći da uđu u dvoranu ako dođe do promene domaćinstava, a videćemo i šta nas još čeka.

Uvertira za potencijalni haos svakako je tu, ali se svi nadamo da će se na kraju pričati samo o košarci.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare