Foto: Tanjug / AP Photo/ David Zalubowski

Koliko je ponekad surova poslovna realnost.

Denver Nagetsi su osvojili šampionsku titulu u NBA ligi i prvi put posle 47 godina postali najbolji.

PROČITAJTE JOŠ:

Brus Braun je bio važan deo rotacije u timu Nikole Jokića i Džamala Mareja, pa je svoj dragocen doprinos davao sa klupe, što u odbrani, što u napadu.

Znao je da munjevito prodire kroz sredinu reketa, da ubacuje trojke kada treba i da svojom energijom preokreće tok mečeva.

Pre dve nedelje, dok je čitav Denver bio u transu posle pete utakmice finala sa Majami Hitom, trener Majkl Meloun se obratio posebno Braunu i rekao na šampionskoj paradi da on ne ide nigde.

„Da li Brusi ide negde? Đavola ide! Ponovo pokrećemo ovo s***e“, rekao je tada Meloun, iako Denver nije mogao da ponudi više od 7,8 miliona po sezoni.

Indijana Pejsersi su imali drugačije planove, pa su mu ponudili platu veću u prosekua od Domantasa Sabonisa i Dižontea Mareja, zvezda Sakramenta i Atlante.

Braun je na kraju dobio 45 miliona dolara za dve sezone u Pejsersima pa je na Jokićevim i Marejevim leđima, uz svoj bitan doprinos, naplatio sve što je zaslužio u prošloj sezoni u kojoj je imao 11,5 poena, 4,1 skok i 3,4 asistencije po utakmici.

BONUS VIDEO Denver razbio Majami i vratio brejk: Dominacija Jokića koja se ne pamti, brutalan tripl-dabl koji je srušio sve rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare