Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaške reprezentacije, pričao je o odlasku Svetislava Pešića sa pozicije selektora Srbije.

Nakon što je Predrag Danilović otkrio da više neće biti predsednik Košarkaškog saveza, i trener Pešić je najavio da će reprezentaciji Srbije biti potreban i novi selektor.

Bogdanović je po ovom pitanju i dalje optimističan, te smatra da popularni Kari još uvek nije potpuno odustao od ideje da bude selektor.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno da bi voleli da ostane. U našoj grupi smo to prokomentarisali… Svi smo odreagovali sa: ‘Ma…’. Ja mu ne verujem, mislim da će ostati. Znajući koliko smo se približili, koliko smo vremena ulagali da napravimo radnu atmosferu, taj kult (reprezentacije) i pobednički mentalitet koji se teško gradi, a lako izgubi… Treba da prebacimo pritisak i na Karija. Nadamo se da će sve ići u pravcu da on ostane“, ocenio je Bogdanović u emisiji „Oko magazin“ na RTS.

Srbija je nedavno na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila bronzanu medalju, pošto je u polufinalu poražena od Amerike, ali je onda pobeđena Nemačka.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre toga, Pešić je u ovom mandatu sa reprezentacijom osvojio i srebro na Mundobasketu 2023. godine, dok je 2022. na Evrobasketu Srbija ispala u osmini finala od Italije.

KSS će morati brzo da reaguje jer Srbija naredni meč igra već 21. novembra protiv Danske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare