Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Veliko pitanje za Denver Nagetse ovog leta je kako će izgledati tim za sledeću sezonu i to prvenstveno bekovska linija. Prošle godine se odlazak Brusa Brauna i te kako osetio...

Denver mora da rešava činjenicu da bi Kentavijus Koldvel Poup, jedan od startera, mogao da odluči da potraži novi NBA izazov. To nije bilo neuobičajeno u njegovoj karijeri, čak i kada je imao savršenu ulogu u jednom timu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovog puta samo on odlučuje o sopstvenoj budućnosti, a ukoliko on „podigne sidro“ nema dileme da će Nagetsi vrlo brzo morati da reaguju na tržištu. Izgleda da su naciljali i prvu metu jer je Harison Vind, američki novinar, objavio kakav bi paket Denver mogao da ponudi za Bogdanovića Atlanti.

U principu bi mogao da mu ponudi sasvim dobru platu od 17,2 miliona dolara, ali i da ponudi neke mlade talente uz pika prve runde.

To bi značilo da bi potencijalno Zek Nnadži ili Redži Džekson mogli da napuste klub. Naravno, ovo predstavlja rizik jer bi Denver još jednom propustio da ima pika prve runde. Ovo bi napravilo potencijalno domino efekat u čitavoj ligi jer bi mnogi hteli Koldvela Poupa, ali i da pojačaju bekovsku liniju jer bi napadački Denver bio još potentniji nego sada.

Bogdanović je već sezonama unazad na meti timova koji žele da napadnu NBA prsten. Svi ga vide kao idealni dodatak timu jer je pokazao da je jedan od najboljih šestih igrača lige, ali i da i te kako može da iznese breme startera. Malo je falilo pre dve sezone da završi u Milvokiju, ali je tada NBA liga blokirala transfer. Ovog puta tu grešku nije moguće ponoviti.

Bogdanović je Jokićev gost u Somboru, a njih dvojica su zajedno otišli na trke konja u nedelju popodne.

Jokićevo grlo pod imenom „Amsterdam“ odnelo je pobedu u trci, pa je za šampione bio spreman i pehar.

Najbolji košarkaš NBA lige je sa timom i pobednikom Vladimirom Pribićem izašao na hipodrom, a uz njih je bio i Bogdanović.

Kada je stigao pehar, Jokić je pokazao na Bogdana, kao čoveka koji će ga podići. Nadamo se da će tako biti i u Parizu na Olimpijskim igrama, koje se održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Jokić je pre toga snimljen i na žurci u Somboru.

BONUS VIDEO Koliko je Jokić važan za reprezentaciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare