Foto: AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin smatra da će Denver Nagetsi imati muka sa Minesotom Timbervulvs u NBA plej-ofu.

Aktuelni šampion NBA lige je prošao u polufinale Zapada plej-ofa NBA lige i tamo u subotu na nedelju čeka Minesotu koja je „pometlala“ Finiks Sanse u četiri utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić je briljirao u prvoj rundi protiv Los Anđeles Lejkersa (4:1) sa 28,2 poena, 16,2 skoka i 9,8 skokova, dok je Entoni Edvards u Timbervulvsima imao 31 poen, 8 skokova i 6,3 asistencije.

I Grin smatra da njih dvojica neće biti „jezičak na vagi“ koji može da pruži prednost Minesoti.

„Nagetsi jesu pobedili u seriji protiv Lejkersa, ali mislim da su u problemu. Zašto to mislim? Kao što sam i ranije govorio, mislim da im klupa nije dovoljno dobra. Videli smo to opet pre neko veče, nisu dobili dovoljno od svojih rezervista. Upravo bi to mogla da bude razlika u seriji s Minesotom. Vulvsi sa klupe imaju Naza Rida, koji može mnogo da doprinese, Kajla Andersona, zatim i Montea Morisa, koji je sjajan rezervni plej, mada ga Vulvsi ne korsite previše. Takođe, i Nikel Aleksander-Voker igra odlično u poslednje vreme“, rekao je Grin u svom podkastu.

Istina je da su protiv Lejkersa Jokić, Džamal Marej i Majkl Porter Džunior isporučili ono što se od njih očekuje i da su ostali poput Kentavijusa Koldvel-Poupa i Kristijana Brauna, pomalo zatajili, a da ni Pejton Votson nije dovoljni zablistao.

„Vulvsi imaju širi tim i time će naškoditi Nagetsima. Da, biće jako važno to kako će Gober čuvati Jokića, generalno taj duel… Uvek sam pričao da šampionate osvajaju momci od šestog do desetog, a ne oni iz startne petorke. Denverova startna petorka je jaka, ako ne i jača od bilo koje druge u ligi. Ali zato je njihova klupa slaba kao bilo koja druga od ekipa u plej-ofu. I samo ne znam hoće li moći da prevaziđu to, posebno protiv ovakvih Minesota Timbervulvsa koji su se neverovatno prikazali. Motivisani su da se pokažu i odu dalje, osećaju i žele to i to će biti interesantna serija. Lično mislim da će Timbervulvsi da prođu dalje, ali o tome ćemo lakše kasnije, treba mi vremena da analiziram to i postavim duele kakvi bi mogli da budu i sagledam sve to zajedno. Ovako na prvu mislim da Minesota dobija“, objasnio je Grin.

BONUS VIDEO Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar