Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je kritikovao KK Partizan, a na crno-bele je "udario" zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema državi.

Navikli smo da predsednik redovno iskazuje svoju „ljubav“ prema Partizanu, ali i navijači tog kluba mu uzvrate, na njihov, dobro poznat način.

Ovoga puta Vučić je odlučio da poveže, na prvi pogled dve potpuno nepovezane i nezavisne teme, pa je lečenje dece i dugove KK Partizan stavio u isti koš.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik se obratio javnosti u ponedeljak uveče, kako bi objasnio dokle se stiglo sa radovima na izgradnji „Tiršova 2“, koja je trebalo da bude izgrađena još odavno.

Dok je govorio o lečenju dece leptira, predsednik je na neki način uvredio sve koji su ikada učestvovali u akcijama sakupljanja pomoći za bolesnu decu, kao i zaposlene u fondacijama koji su godinama upravo na taj način prikupljali pomoć usled nemara države.

“Toliko smo novca uložili da me je sramota stvarno da na to odgovaram. Reći ću vam, to lečenje košta 600.000 evra, reč je o kremama za opekotine, ja nisam lekar, ali sam se raspitao i spremao se. I to će biti dostupno najkasnije od 13. ili 14. avgusta ovde u Beogradu. To košta 600.000 evra za jedno dete, a ima dece za koju smo izdvojili i dva miliona evra. I sve je to država Srbija uvek uradila, sve to što pričate kako se skuplja okolo i naokolo, uglavnom niko ništa nije skupio”, rekao je predsednik Srbije.

I ako se pitate zašto se ova tema našla u sportskoj rubrici, odgovor se krije u sledećoj izjavi predsednika Srbije.

“To vam je kao kad vam neki klubovi košarkaški pričaju kako navijači plaćaju porez, pa od toga dobijemo – koliko Siniša para? Kaži koliko (obraća se Siniši Malom). Milioni koji treba, koliko si dobio od toga (ovde zvuči kao da ministar lično treba da dobije)? Dobio je nulu, ali nije ni važno (sam je sebi odgovorio Vučić). E tako vam sve ide, ali je – “Vučiću pederu”. I sve je tako. I sve je kod nas tako inverzno. I sve je laž”, ispričao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom pretprošle sezone pokrenuta je akcija vezana za KK Partizan pod nazivom „Jedan Partizan imamo“. Cilj je bio da se skupi novac za otplatu poreskog duga, a prema rečima ljudi iz političkog vrha države izgleda da pare nisu uplaćene na pravo mesto.

Nije ovo prvi put da Vučić kritikuje crno-bele iz istog razloga, a izgleda da mu posebno smeta i skandiranje navijača, koje obavezno mora da pomene u svojim obraćanjima, ma koja god tema bila u fokusu.

Sada (valjda) treba da sačekamo i da se neko iz KK Partizan oglasi i objasni kompletnu situaciju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare