Čačak, košarka, doček, Aleksa Avramović
Aleksa Avramović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović primio je u gradskoj kući košarkaša Aleksu Avramovića i pomoćnog trenera Marka Marinovića koji su doneli odličje sa Olimpijskih igara u Parizu.

On je čestitao našim olimpijcima osvojenoj bronzanoj medalji navodeći da ona sija zlatnim sjajem. Aleksa Avramović jedan od najefikasnijih igrača na turniru i zvanično najbolji defanzivac kaže da je u pitanju timski rad i zalaganje.

„Svi sportisti koji su branili čast naše zemlje su zaslužni za medalju. Bili smo najuspešniji tim „, kaže Aleksa odgovarajući na pitanje Nove.

Kako ističe najvažnije im je bilo zajedništvo i bili su kao porodica.

„To je bila porodična i bratska atmosfera puna ljubavi i želje „, kazao je on.

PROČITAJTE JOŠ

Blii su bili najsrećniji od svih reprezentacija jer je sve funkcionisalo kako treba. Pohvalio je stručni štab, pomoćne trenere, medicinski tim…

„Za mnoge ljude ostaje žal zbog susreta sa Amerikom. Mi smo se pitali skoro 37 minuta od 40. Ali nemamo za čim da žalimo. Pokazali smo svetu da je drim tim pobediv. Mi nismo samo parirali već i dominirali u tom susretu“, naveo je Avramović.

Na kraju su, ističe , skupili snagu i pobedili Nemačku. Na naše pitanje da li je on nedostajao reprezentaciji poslednjih par minuta sa Amerikom, Aleksa kaže da je bio umoran.

Čačak, košarka, doček, Aleksa Avramović
Marko Marinović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Bio sam iscrpljen od utakmice sa Australijom, nisam nigde falio. Amerika je tim pun fantastičnih individualaca koji melju“, naglasio je on.

Na našu konstataciju da im je krao lopte Aleksa kaže da je samo radio svoj posao.

„Van toga smo imali Jokića, Bogdanovića i Micića koji su svojim iskustvom i fantastičnim talentom nosili većinski teret ekipe. Mi igramo odbranu i radimo taj prljav posao“, rekao je Aleksa za Novu.

Na pitanje kakvi su mu dalji planovi on odgovara da ide na odmor.

„Sutra imam svadbu kod Nemanje i potom na more da se odmorim. Potom moram da se javim novom klubu CSKA“, kaže Avramović.

Na naše pitanje razmišlja li o NBA on kaže:

Čačak, košarka, doček, Aleksa Avramović
Milun Todorović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Šta će doneti sutra samo bog zna „.

Marko Marinović kaže da je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja.

„Pogotovo sa Olimpijskih igara što je najvažnije za sportskog radnika. Momci su bili pravi u pravim momentima. Malo nam je falilo da pobedimo Ameriku. Srbija je jaka. Na utakmici protiv Nemačke bili smo dominantni. Mnogo je lako raditi sa ekipom koja je kliknula“, poručio je Malina. Da je bila još jedna utakmica i šali kažemo da bismo pobedili nekog sa 50 razlike.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare