Foto: EPA/RHONA WISE CORBIS

Najbolji košarkaš u NBA ligi Nikola Jokić imao je dobru partiju u trećoj utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa.

Posle nje je i jedan od njegovih najvećih kritičara Kendrik Perkins morao da promeni narativ i da delimično upre prstom u Lebrona Džejmsa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osim ako se Jokić ne penzioniše prerano, Lebron Džejms neće više osvojiti nijednu titulu“, rekao je Perkins.

Reagovao je tako jer su Denver Nagetsi slavili u prvom meču u Los Anđelesu sa 112:105, pa tim iz Kolorada mora da pobedi još jednom da bi prošao u polufinale Zapada u NBA ligi.

Lebron je u Lejkersima šest godina i nikad mu se nije desilo da ga jedan tim pobedi 11 puta zaredom kao što su uradili Nagetsi, koji mu prete drugom „metlom“ u dve godine.

Lani je to Denver uradio u finalu Zapada, ovog puta ima 3:0 na startu plej-ofa, posle meča u kom je Jokić imao 24 poena, 15 skokova i 9 asistencija.

Lebron je ubacio 26 poena, uz 6 skokova i 9 asistencija, ali je u prethodnom meču bio jedan od krivaca za poraz. Promašio je otvorenu trojku u poslednjem napadu, posle čega je Džamal Marej dao koš za pobedu i 101:99.

Džejms je do sada osvojio četiri titule šampiona NBA lige i poslednju baš sa Los Anđeles Lejkersima 2020. godine. Tada je na putu do velikog finala sa Majami Hitom pobedio upravo Denver u finalu Zapada.

Perkins je kratko bio saigrač Džejmsu u Klivlend Kavalirsima 2015. godine, a jedini šampionski prsten ima iz dresa Boston Seltiksa 2008.

BONUS VIDEO: Denver i Nikola Jokić stigli do 3-0 protiv Lejkersa u Los Anđelesu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare