Navijači haos AEK - Hapoel
Foto: Screenshot Twitter Jhonny Sack

Utakmicu Lige šampiona između AEK i Hapoela (94:78) su obeležili incidenti i u dvorani, ali i van nje.

Utakmica je u jednom trenutku i prekinuta kada su grčki navijači zapalili izraelsku zastavu.

Izraelski mediji su preneli da su Grci bacali petarde ka navijačima gostiju, da je usledilo gađanje bakljama, te da je spaljena jedna zastava Izraela i da su stavili i zastavu Palestine.

PROČITAJTE JOŠ

Tomar Živati, novinar, preneko je da mu je jedan navijač poručio da samo pukom srećom niko nije pogođen, te da su gosti tražili pomoć policije zbog procene da je sve „previše opasno“.

Majstorica je na programu za šest dana u Izraelu, a briljirao je Brajton Lemar sa 24 poena. U redovima tima iz Izraela koji sa klupe vodi Aleksandar Džikić bolji od ostalih bio je Levi Rendolf sa 28 poena.

Nakon svega se oglasio i Hapoel zvaničnim saopštenjem.

„Dragi navijači, dešavanja u Atini su ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače koji su došli tamo da podrže svoj tim što godinama i čine. Proverili smo sve što može da se uradi na poluvremenu utakmice i evakuacija navijača Hapoela bila je opcija koja je momentalno odbijena jer su grčki navijači opkolili halu pa je postojala opasnost da budu napadnuti izvan dvorane. Zaustavljanje utakmice je moglo da ima ozbiljnije posledice na šta je menadžment našeg tima upozorio, pa su obavestili obezbeđenje i policiju i taj haos je mogao da dovede do haosa koji bi potencijalno ugrozio ljudske živote. Zbog bezbednosti načih navijača smo odlučili da nastavimo utakmicu uz obećanje policije da se drugi nasilni napad neće dogoditi i ukoliko se bilo šta nastavi hala će biti ispražnjena. Hapoel je zahvalan svakom navijaču koji je došao da podrži tim uprkos teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva koje su zadobili. Klub neće ćutati o ovakvim stvarima i FIBA je već dobila ozbiljnu žalbu. Hvala svakome od vas“, naveli su ih Hapoela.

BONUS VIDEO Šengelija ušao u klinč sa navijačem Makabija u Tel Avivu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar