Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Spremni su na sve kako bi njihov najbolji igrač bio spreman za Katar

Jedan od najboljih afričkih fudbalera Sadio Mane povredio se u utakmici Bajerna protiv Verdera u utprak, u pobedi svog tima ubedljivim rezultatom 6:1. U Senegalu su svi odmah pali u očaj, nakon što je objavljeno da če Mane propustiti Svetsko prvenstvo. Ali, desio se obrt. Senegalski napadač bi se ipak trebao naći na spisku reprezentacije, kako je rekla glavni sekretar FIFA  iz Senegala Fatma Samoura.

„Sadio mora da bude na tom šampionatu i učinićemo sve da tako bude. To uključuje i neke alternativne metode, pa smo odlučili da angažujemo vračare da mu pomognu. Ne znam da li će to uspeti, ali moramo da pokušamo sve. On je izuzetno važan za našu reprezentaciju i biće na soisku“, rekao je Samoura.

Svima je poznato koliko je Mane važan za reprezentaciju Senegala, verovatno i ključni igrač ove ekipe. Iako ove sezone u Bajernu nije u formi na koju je možda navikao prethodnih sezona dok je bio u Liverpulu, i dalje predtavlja veliku opasnost za svakog protivnika.

Mane je do sada za Senegal odigrao 92 utakmice i postigao je 33 gola, nedavno je i sa svojom reprezentacijom osvojio Kup afričkih nacija savladavši u finalu selekciju Egipta posle jedanaesteraca predvođena Maneovim nekadašnjim klupskim drugom Mohamedom Salahom.

BONUS VIDEO Mitar bi bio kriminalac da nije fudbaler, smirila ga vatrena brineta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar