Foto: EPA/ENNIO LEANZA

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater kaže da je izbor za Svetsko prvenstvo 2022. bio pogrešan.

Katar će na osam stadiona ugostiti 32 nacije sveta, a Blater je 2010. godine bio na čelu FIFA kada je izvršni odbor kontroverzno izglasao Rusiju kao domaćina Mundijala 2018. i Katara ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Blater kaže da nije glasao za Katar, već da je hteo da pošalje poruku mira, pa da dva turnira budu organizovana, jedan u Rusiji, drugi u Sjedinjenim Državama.

„Izbor Katara je bio greška. U to vreme smo se na nivou izvršnog komiteta da Rusija treba da dobije domaćinstvo 2018, a onda SAD 2022. godine. To bi bio gest mira za dva dugogodišnja politička oponenta, koji bi jedan od drugog preuzeli Svetsko prvenstvo. Katar je previše mala zemlja. Fudbal i Svetsko prvenstvo su preveliki za to“, rekao je Blater za švajcarski magazin Tag-Ancajger.

Mundijal u Kataru počinje 20. novembra, što je takođe presedan, jer se prvenstva uvek igraju tokom letnjih meseci.

U Kataru to nije bilo moguće zbog vrućina, a Blater kaže da je i sam pogrešio.

„Mogu samo da ponovim da je dodela Kataru bila greška i ja sam odgovoran jer sam u to vreme bio predsednik. Sada kada je Mundijal neizbežan, radujem se, uz nekoliko izuzetaka, što fudbaleri ne bojkotuju prvenstvo. Izbor jeste bio loš, ali mene svejedno zanima zašto novi predsednik FIFA Đani Infantino živi u Kataru? Ne može da bude na čelu lokalne organizacije Svetskog prvenstva, to nije njegov posao, pošto postoje dva organizaciona komiteta, lokalni i onaj u FIFA“, kazao je Blater.

BONUS VIDEO: Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar