Foto: Peter Joneleit/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Nekadašnji italijanski golman Đovani Gali veruje u Dušana Vlahovića u jeku dobre forme srpskog fudbalera.

Vlahović je od početka 2024. u veoma dobroj formi posle dužeg perioda traženja sebe u Juventusu, a Gali ga ceni jednako kao Erlinga Holana, koji je prošle sezone odigrao nestvarno u dresu Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ:

Norvežanin je bio jedan od glavnih razloga što je Siti došao do titule prvaka Evrope u Ligi šampiona, a nadavao se golova i u Premijer ligi.

Gali smatra da bi Vlahović isto to uradio u timu kakav je Siti, a o Dušanu je pričao pred meč Juventusa i Intera, derbija koji može da bude jedan od bitnijih u trci za Skudeto. Vlahović na Lautara Martineza, to je sudar o kom priča Italija.

„Slab sam na Dušana, znam ga još iz perioda dok je igrao za Fjorentinu, izvanredan je. Ima sve. Odlučnost, želju, fizičku snagu i smrtonosnu levicu. Jak je i u udarcima glavom. Trenutno je fizički zdrav i to je igrač kog smo gledali u Fjorentini. Zdravstveni problemi su ga mučili godinu dana, ali sad pokazuje da je šampion“, kaže jedan od najboljih golmana osamdesetih godina, a prenose italijanski mediji.

Dušan Vlahović Genoa vs Juventus Foto:www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Nema sumnju da Srbin može da bude jedan od najboljih napadača na svetu, mada kaže da je i Martinez lider Intera i čovek koji je strašno sazreo i da garantuje 22-25 golova svake godine. Sada je lider u Seriji A sa 19.

„Ovo možda može da zvuči kao provokacija, ali nije. Da sam na mestu Gvardiole, ja bih zamenio Vlahovića za Holana, uradio bih to. Dušan ništa nije lošiji od Norvežanina. Mora da iskoristi maksimum iz svake šanse u Juventusu, jer oni ne proizvode toliko prilika za gol kao Mančester siti. Ali Vlahović je svejedno dao 12 golova. Voleo bih da ga vidim u više napadački orjentisanom timu. Da je u Mančester sitiju i on bi davao 50 golova po sezoni kao Holan, uveren sam u to“, objasnio je čuveni golman.

Juventus i Inter se sastaju u meču 23. kola Serije A na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu od 20.45 u nedelju uveče. Vlahovićev klub taj meč čeka sa drugog mesta tabele i 53 boda, dok Inter ima 54.

BONUS VIDEO: Gol Koste Aleksića protiv Arisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar